Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

2 Σεπτεμβρίου 2011: Σχόλιο κλεισίματος εβδομάδας 29 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2011


2 Σεπτεμβρίου 2011: Σχόλιο κλεισίματος εβδομάδας 29 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2011Ένα deal δεν φέρνει την άνοιξη

Συνημμένη εικόνα: monthly_09_2011/post-5-0-16231100-1314995884.png
ΜΕ ΑΝΑΙΜΙΚΑ κέρδη έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή στις 891,93 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,35% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 43% καθώς η μέση ημερήσια συναλλακτική κίνηση αυξήθηκε στα 82 εκατ. ευρώ.

ΟΥΤΕ ΤΟ deal της Alpha Bank με την Eurobank δεν μπόρεσε να αναστείλει την ισχυρή πίεση που δέχεται η αγορά από τις σταθερή ροή προσφοράς τίτλων.

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ κλάδος παρέμεινε στο επίκεντρο της μεταβλητότητας με αυξημένο εύρος ημερήσιων διακυμάνσεων που κάθε άλλο πείθουν για μια άμεση ή προσωρινή ολοκλήρωση της πτώσης.

Η ΑΓΟΡΑ μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης δεν έδειξε ιδιαίτερα πρόθυμη να αγοράσει άλλα σενάρια τραπεζικών προσεγγίσεων καθώς από ό,τι φαίνεται προτεραιότητα σε αυτές τις κινήσεις είναι η δημιουργία αξίας για το μέτοχο και η αποφυγή έμμεσης ή άμεσης απομείωσης των μετοχών που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Η ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ σχετίζεται αφενός με την ικανότητα άντλησης νέων κεφαλαίων αυτήν την περίοδο αφετέρου με την επικείμενη εξέταση των δανειακών χαρτοφυλακίων από την Blackrock εξέλιξη η οποία δημιουργεί νέες επενδυτικές αναστολές αναφορικά με το επαρκές μέγεθος των προβλέψεων που ήδη λαμβάνουν οι τράπεζες για τις χορηγήσεις τους.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου απλώς επιβεβαίωσε την δυσμενή εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία στερώντας κάποιον καταλύτη σταθεροποίησης της αγοράς αφού με τις γνωστές εξαιρέσεις η κερδοφορία, ο δανεισμός και η ρευστότητα των εισηγμένων εταιριών έδειξαν μια πολύ έντονη εικόνα επιδείνωσης.

ΕΝΑ ΑΛΛΟ στοιχείο τέλος το οποίο τεκμαίρεται από την συμπεριφορά της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι η ποιότητα των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται αυτή την περίοδο για τα οποία ο επενδυτικός ορίζοντας περιορίζεται σε λίγες ώρες ή σε μερικές ημέρες.

ΤΕΧΝΙΚΑ η αγορά μετά την βίαιη εκτόνωση της περασμένης Δευτέρας επανέφερε πρόσκαιρα το Γενικό Δείκτη πάνω από την περιοχή των 1000 μονάδων.

Η ΓΡΗΓΟΡΗ άνοδος απαντήθηκε άμεσα με μια πολύ έντονη πτώση με τους πωλητές να κάνουν επίδειξη ισχύος μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι ο Γενικός Δείκτης απώλεσε σχεδόν το σύνολο των εντυπωσιακών κερδών της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας με μεγάλη ευκολία ενώ οι τράπεζες γύρισαν ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών σε σχέση με τα κλεισίματα της περασμένης Παρασκευής.

ΑΝ ΚΑΙ οι μεσοπρόθεσμοι ταλαντωτές παραμένουν σε υποτιμημένες περιοχές τίποτα δεν δείχνει ότι η εικόνα της αγοράς έχει αποφορτισθεί από την πτωτική δυναμική αυξάνοντας την πιθανότητα καταγραφής νεότερων χαμηλών κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις.

Η ΣΤΑΣΗ αναμονής σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις παραμένει κύρια και βασική προτεραιότητα στη διαχειριστική μας τακτική.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, κοντινά περιθώρια περικοπής ζημιών θα πρέπει να διέπουν κάθε βραχυπρόθεσμη κίνηση καθώς η αυξημένη μεταβλητότητα ενεργοποιεί διαρκώς συστημικές πωλήσεις επιτείνοντας την υποχώρηση των αποτιμήσεων.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ αυτό το σημείωμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για τη συνεργασία και την εποικοδομητική επικοινωνία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από διαφορετικούς φορείς και μέσα ενημέρωσης.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ Ανάλυσης της Πήγασος αναστέλλει από σήμερα την λειτουργία του μετά από έξι χρόνια δραστηριότητας. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη.Μάνος Χατζηδάκης, Χριστιάνα Πάσχου, Σπύρος Κώτσιος, Δημήτρης Τζαβάρας

Τμήμα Ανάλυσης

Πήγασος Χρηματιστηριακή
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εκτιμήσεις και αναλύσεις αποτελούν άποψη των αναλυτών της Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν επενδυτική πρόταση ή προτροπή αγοράς / πώλησης μετοχών.Γνωστοποιήσεις της ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΕΠΕΥ:
Υπεύθυνο Πρόσωπο

• Υπεύθυνο πρόσωπο: ΠΗΓΑΣΟΣ Χρηματιστηριακή AEΠΕΥ.

• Συντάκτες Ανάλυσης: Μανώλης Χατζηδάκης, Υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής Πιστοποιημένος Αναλυτής Μετοχών και Αγοράς, Χριστιάνα Πάσχου, Αναλύτρια,

Σπύρος Κώτσιος Αναλυτής, Δημήτρης Τζαβάρας Αναλυτής.

• Αρμόδια Εποπτική Αρχή:Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ανεξαρτησία Αναλυτή

Ο αναλυτής ο οποίος εκπονεί αυτή την ανάλυση του οποίου τα στοιχεία αναφέρονται ανωτέρω βεβαιώνει ότι:

• (α) όλες οι γνώμες που αναφέρονται σε αυτή την ανάλυση αντικατοπτρίζουν προσωπικές απόψεις, σχετικά με όλους τους εκδότες τίτλων και χρηματοπιστωτικά μέσα που αναφέρονται στην ανάλυση / πρωινή - εβδομαδιαία ενημέρωση / επενδυτική στρατηγική,

• (β) η αμοιβή του δεν συνδέεται ούτε πρόκειται να συνδεθεί άμεσα ή έμμεσα με τις συγκεκριμένες συστάσεις ή απόψεις που εκφράζονται στην παρούσα ανάλυση / πρωινή - εβδομαδιαία ενημέρωση / επενδυτική στρατηγική, ούτε συνδέεται με υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής που τυχόν παρέχει η Πήγασος Χρηματιστηριακή

ΑΕΠΕΥ.

Πιθανή Σύγκρουση Συμφερόντων

• Σημειώνεται ότι η Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και οι εργαζόμενοι στην εταιρία ενδέχεται να προβαίνουν σε κάθε είδους νόμιμες συναλλαγές επί μετοχών για ίδιο

λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων ή και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους εκδότες των μετοχών αυτών. Συνεπώς, οι επενδυτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ότι η Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενδέχεται να έχει σύγκρουση συμφερόντων η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την αντικειμενικότητα της ανάλυσης. Η Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για επενδυτικές αποφάσεις βασισμένες στα κείμενα ή τις αξιολογήσεις του παρόντος.

Σημαντικές Γνωστοποιήσεις

• Το περιεχόμενο των παραπάνω αναλύσεων, απόψεων, εκτιμήσεων, κρίσεων δεν έχει αποσταλεί στις αναφερόμενες εταιρίες.

• Για την σύνταξη της ανάλυσης ή/ και για τον καλύτερο σχηματισμό άποψης για την (τις) εταιρεία (είες) που αναφέρεται (ονται) στην παρούσα ανάλυση / πρωινή - εβδομαδιαία ενημέρωση / επενδυτική στρατηγική, ο αναλυτής, μπορεί να έχει δεχθεί την συνδρομή των στελεχών της εταιρίας η οποία μπορεί να είναι, πρόσβαση στο διαδυκτιακό τόπο της εταιρίας, προσωπικές συναντήσεις με την διοίκηση και επιτελικά στελέχη της, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις τύπου της εταιρίας ή δημοσιεύματα στον διεθνή και εγχώριο τύπο.

• Η Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ θα προβαίνει σε επικαιροποίηση των αναλύσεων των επιμέρους αναφερόμενων εταιριών χωρίς προκαθορισμένη περιοδικότητα αναλόγως με τις εταιρικές ανακοινώσεις, εξελίξεις, τις συνθήκες της αγοράς και τυχόν άλλες δημοσιοποιούμενες πληροφορίες.

• Όλες οι απόψεις, εκτιμήσεις και κρίσεις εκφράζουν την άποψη του αναλυτή κατά την ημερομηνία σύνταξης της ανάλυσης / πρωινής - εβδομαδιαίας ενημέρωσης / επενδυτικής στρατηγικής και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

• Η ανάλυση / πρωινή - εβδομαδιαία ενημέρωση / επενδυτική στρατηγική εκπονήθηκε από το τμήμα ανάλυσης με απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα χωρίς τη

συμμετοχή στελεχών εκτός του τμήματος αυτού και δημοσιοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωσή της ταυτοχρόνως στο κοινό και τα στελέχη της εταιρίας.

• Το παραπάνω κείμενο περιέχει πληροφορίες και στοιχεία με σκοπό αποκλειστικά την πληροφόρηση των πελατών της Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και σε καμία

περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή προς πώληση, αγορά ή διακράτηση εισηγμένων στο ΧΑ μετοχών, παραγώγων προϊόντων,

ομολόγων ή άλλων αξιόγραφων. Οι εν λόγω πληροφορίες βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται ως αξιόπιστες, των οποίων όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί η ακρίβεια και πληρότητα.

Αναφερόμενες Τιμές

• Οι ανωτέρω αναφερόμενες τιμές και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες που σχετίζονται με αυτές αναφέρονται στο κλείσιμο της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, εκτός αν

αναφέρεται διαφορετικά.

Επεξηγήσεις Αξιολόγησης

• Αξιολόγηση Κινδύνου: Αξιολογούμε τον κίνδυνο της εταιρίας με βάση υποκειμενικά θεμελιώδη στοιχεία, την ιστορική μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής καθώς

επίσης και την προηγούμενη εμπειρία μας για το βαθμό προβλεψιμότητας των μελλοντικών οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, ως ακολούθως: Χαμηλού κινδύνου,

Μεσαίου κινδύνου, Υψηλού κινδύνου.

Αξιολόγηση Απόδοσης

• Υπεραπόδοση (Outperform): Απόδοση μεγαλύτερη από 10% σε σχέση με την απόδοση του Γενικού Δείκτη, κατά του επόμενους 12 μήνες.

• Απόδοση ανάλογη της αγοράς (Neutral): Απόδοση μεταξύ –10% και +10% σε σχέση με την απόδοση του Γενικού Δείκτη κατά του επόμενους 12 μήνες.

• Υποαπόδοση (Underperform) : Απόδοση μικρότερη από 10% σε σχέση με την απόδοση του Γενικού Δείκτη, κατά του επόμενους 12 μήνες.Πηγή: www.pentelikonews.gr


Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ


ΕιδήσειςLIVE SCORES

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜετοχές live
Copyright 2010 - 2017 © pentelikonews.gr