Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
3/6/2013, 11:49

EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 03 Ιουνίου 2013

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οικονομικά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2013 Ομίλου Euromedica

 

  • Κύκλος εργασιών στα 43,6 εκ.ευρώ
  • Λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στα 7,9 εκ.ευρώ έναντι 16,8 εκ.ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012
  • Αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας: ζημιές 3,4 εκ.ευρώ έναντι κερδών 2,7 εκ.ευρώ το 2012.
  • Σημαντική προοπτικές ανάπτυξης σε αγορές εκτός Ελλάδας

 

Ο Όμιλος εταιρειών Euromedica ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά του για το πρώτο τρίμηνο του 2013 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Οι δυσμενείς συνθήκες οι οποίες χαρακτήρισαν την ελληνική οικονομία σε όλη την διάρκεια του 2012 συνέχισαν να επικρατούν και κατά τους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης. Σε αυτό το περιβάλλον ο κλάδος υγείας έχει πληγεί σημαντικά με τα κυριότερα προβλήματα της εγχώριας αγοράς να συνεχίζουν να είναι η σημαντική έλλειψη ρευστότητας και η κάμψη της ζήτησης για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαίτερα μετά την επιβολή υψηλών ποσοστών συμμετοχής των ασθενών για την περίθαλψη τους στην δευτεροβάθμια φροντίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 43,6 εκ. ευρώ έναντι 66,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας πτώση κατά 34,4% κυρίως λόγω του περιορισμού των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου και της μείωσης του κύκλου εργασιών των κλινικών και των κέντρων αποκατάστασης, ως αποτέλεσμα των μειώσεων των τιμών των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) και της επιβολής υψηλών ποσοστών συμμετοχής των ασθενών στα νοσήλια, όπως προαναφέραμε.

Αντίστοιχη πορεία είχε και η κερδοφορία του Ομίλου με τα ενοποιημένα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 9,8 εκ. ευρώ έναντι 21,1 εκ. ευρώ μειωμένο κατά 53,7% ενώ πτώση κατά 9,3 μονάδες βάσης παρουσίασε και το μικτό περιθώριο κέρδους το οποίο διαμορφώθηκε σε 22,4% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 31,7% πέρυσι. Η κάμψη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των πωλήσεων ενώ θετικά επέδρασαν οι ενέργειες που γίνονται όλο το τελευταίο διάστημα για τον περιορισμό του κόστους.     

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 7,9 εκ. ευρώ έναντι 16,8 εκ. ευρώ το 2012, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων κατά 27,5%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε ζημιές 1,0 εκ. ευρώ έναντι κερδών 4,8 εκ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 3,4 εκ. ευρώ έναντι κερδών 2,7 εκ. ευρώ το 2012.

Η έλλειψη ρευστότητας εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που όπως συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζει και τον Όμιλο Euromedica, καθώς η αποπληρωμή των υποχρεώσεων των δημόσιων ασφαλιστικών φορέων γίνεται ακανόνιστα και με πολύ αργούς ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.      

Η διοίκηση του Ομίλου, σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού προσανατολίζεται στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στις εκτός Ελλάδος αγορές. Για το σκοπό αυτό γίνονται με εντατικούς ρυθμούς επαφές για την επέκταση στις αγορές της Μέσης Ανατολής και τηςβορείου Αφρικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, εκμεταλλευόμενη τις μονάδες σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των μονάδων παρέχοντας ολοένα υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Έχοντας ως βάση το διευρυμένο δίκτυο του Ομίλου με την ευρεία γεωγραφική διασπορά των μονάδων, της υψηλή τεχνογνωσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, η Euromedica μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον και να προσδοκά της περαιτέρω ενίσχυση των μεγεθών της.



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr