Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
6/6/2013, 13:41

EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ανακοίνωση – Απάντηση σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


   Αθήνα, 06 Ιουνίου 2013

 

Ανακοίνωση – Απάντηση σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 

 

Η Διοίκηση της Euromedica σε συνέχεια του από 5 Ιουνίου 2013 δελτίου τύπου της και σε απάντηση διευκρινιστικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα ήθελε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Α) Στην συμφωνία μετόχων δεν έχει καθοριστεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών. Κοινή επιθυμία αλλά και πρόθεση όλων των εμπλεκομένων μερών  είναι να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.  

Β) Στην νέα υπό ίδρυση εταιρεία η Euromedica θα συμμετάσχει με ποσοστό 50%.Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας η Euromedica θα έχει το δικαίωμα να ορίζει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας και ως εκ τούτου να ασκεί το management.  

Γ) Σε ότι αφορά τις εκτιμώμενες επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη σημειώνεται ότι σε επίπεδο Ομίλου η Καθαρή Θέση αναμένεται να επηρεαστεί ισόποσα και ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής της Euromedica στη νέα εταιρεία. Οι επιπτώσεις σε λοιπά βασικά μεγέθη τόσο σε επίπεδο Ομίλου, όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρείας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί καθώς εξαρτώνται από το υπό διαμόρφωση business plan που εκπονείται. 

Δ) Με την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας αναμένεται να επιτευχθούν σημαντικές συνέργειες σε χρηματοοικονομικό επίπεδο. Το νέο αυτό σχήμα θα έχει τόσο την ευελιξία όσο και τη δυνατότητα να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης καθώς αυτές τόσο πολλαπλασιάζονται όσο και διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υφιστάμενες.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος η Εταιρεία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό και τις εποπτικές αρχές κατά τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία.



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr