Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
14/6/2013, 19:45

ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε (ΠΡΩΗΝ ΒΕΚΤΩΡ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, στο Ξενοδοχείο PRESIDENT, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

 

Μεταξύ άλλων θεμάτων εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2012 σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. Επίσης, πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση της ΧΑΛΚΟΡ παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου και των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2012.

 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν ότι παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και το δύσκολο περιβάλλον σε Δυτική και ΝΑ Ευρώπη, ο Όμιλος ΧΑΛΚΟΡ κατάφερε να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων κατά 5% και να κερδίσει μερίδια αγοράς.

 

Συγκεκριμένα, για τη χρήση 2012, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε Ευρώ 1.259 εκατ. έναντι Ευρώ 1.249 εκατ. το 2011 αυξημένος κατά 1%. Η εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου στην οποία και είναι επικεντρωμένη η περαιτέρω ανάπτυξη, αποτέλεσε το 88% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών σε σχέση με το 84% που ήταν το 2011. Σε επίπεδο κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 34,3 εκατ. έναντι Ευρώ 49,2 εκατ. την αντίστοιχη χρήση πέρυσι σημειώνοντας μείωση κατά 30%, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν το 2012 σε ζημιές Ευρώ 26 εκατ. ή Ευρώ 0,2565 ανά μετοχή έναντι ζημιών Ευρώ 15,6 εκατ. ή Ευρώ 0,1539 ανά μετοχή το 2011. Όσον αφορά τη μητρική εταιρεία, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το 2012 σε Ευρώ 13,4 εκατ. έναντι Ευρώ 12,3 εκατ. την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά σημειώνοντας αύξηση κατά 8,7%, ενώ τα αποτελέσματα (κέρδη/ζημιές προ φόρων) ανήλθαν το 2012 σε ζημιές Ευρώ 10,1 εκατ. έναντι ζημιών Ευρώ 11,3 εκατ. το 2011 βελτιωμένα κατά 10,5%.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναφορά στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου τα τελευταία χρόνια, το οποίο συνολικά από το 2000 και μετά έχει ανέλθει στα Ευρώ 390 εκατ. προσανατολισμένο στην παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής. Το 2012 ο Όμιλος ΧΑΛΚΟΡ πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους Ευρώ 24 εκατ. περίπου, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσό αφορούσε τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ στο πλαίσιο της έναρξης επενδυτικού προγράμματος με κύριο στόχο την επέκταση της παραγωγής υποβρύχιων καλωδίων.

 

Κλείνοντας την παρουσίαση έγινε αναφορά στις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση κατά την οποία εκτιμάται ότι, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στο εσωτερικό αλλά και τη διαφαινόμενη αστάθεια που συνεχίζει να εκδηλώνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, ο Όμιλος θα συνεχίσει να έχει ως κύριο στρατηγικό του στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα και την ενίσχυση της δραστηριότητάς του σε νέες αγορές οι οποίες δεν έχουν επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση.



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr