Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
27/6/2013, 21:51

MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Παράταση προθεσμίας άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής


H «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ανακοινώνει ότι η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και δικαιωμάτων προεγγραφής για τη συμμετοχή στο νέο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο έκδοσης της Εταιρίας παρατείνεται έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013.


ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ

Είδος Ομολογιών: Ονομαστικές (άυλες) ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας.

Συνολικός αριθμός Ομολογιών: έως 660.281.301

Ονομαστική αξία Ομολογίας: 1,00 Ευρώ

Λόγος μετατροπής: Ονομαστική αξία ομολογίας / τιμή μετατροπής

Κάθε 1 μετοχή της Εκδότριας παρέχει 1 Δικαίωμα Προτίμησης για συμμετοχή στην έκδοση κάθε σειράς του ΜΟΔ. Η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης έληξε την 20ή Ιουνίου 2013.


Α΄ ΣΕΙΡΑ:

Αριθμός Ομολογιών: έως 408.625.335

Τιμή μετατροπής σε μετοχές: 0,54 Ευρώ

Διάρκεια: 6 έτη

Επιτόκιο (ετησίως): 7%

Αναλογία συμμετοχής των παλαιών μετόχων: 1 δικαίωμα προτίμησης / 0,5304556846 Ομολογίες.

Β΄ ΣΕΙΡΑ:

Αριθμός Ομολογιών: έως 251.655.966

Τιμή μετατροπής σε μετοχές: 0,99 Ευρώ

Διάρκεια: 7 έτη

Επιτόκιο (ετησίως): 6,3%

Αναλογία συμμετοχής των παλαιών μετόχων: 1 δικαίωμα προτίμησης / 0,3266863953 Ομολογίες.


Και στις 2 σειρές παρέχεται Δικαίωμα Προεγγραφής στους κατόχους Δικαιωμάτων Προτίμησης, εφόσον τα έχουν ασκήσει πλήρως. Στην έκδοση της β΄ σειράς παρέχεται  Δικαίωμα Προεγγραφής στους κατόχους μετατρέψιμων άυλων ομολογιών έκδοσης της Εταιρίας την 19.3.2010 για ανταλλαγή του συνόλου των ομολογιών που ήδη κατέχουν με νέες ομολογίες. Οι ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής θα ικανοποιηθούν, εφόσον προκύψουν αδιάθετες ομολογίες μετά από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης. Το Δικαίωμα Προεγγραφής ασκείται ταυτόχρονα με την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης.

Συνολικό ύψος έκδοσης: έως 660.301.281 Ευρώ.

Στην περίπτωση, κατά την οποία το δάνειο δεν καλυφθεί πλήρως, η έκδοση θα ανέλθει μέχρι του ποσού της κάλυψης.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 14.5.2013 και όσοι απέκτησαν δικαιώματα προτίμησης έως την 20.6.2013 (ημερομηνία λήξης της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων). Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προεγγραφής είναι οι ομολογιούχοι ? κάτοχοι ομολογιών του υφισταμένου ΜΟΔ της Εταιρίας στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 10.5.2013.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τα καταστήματα της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.».

Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», οι κάτοχοι των δικαιωμάτων προσκομίζουν στα καταστήματα της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων τους στο Σ.Α.Τ., τον αριθμό του φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για άσκηση Δικαιώματος Προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους ή από την Ε.Χ.Α.Ε. αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ. Επισημαίνεται, ότι οι κάτοχοι δικαιωμάτων προτίμησης μπορούν να εξουσιοδοτήσουν προσηκόντως τον χειριστή του λογαριασμού αξιών τους για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους τους με σκοπό την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης για λογαριασμό τους αναφορικά με την συμμετοχή τους στο ΜΟΔ.

Για την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», οι κάτοχοι των δικαιωμάτων προσκομίζουν στα καταστήματα της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων τους στο Σ.Α.Τ. και τον αριθμό του φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.). Οι Παλαιοί Ομολογιούχοι που θα αποδεχθούν να προεγγραφούν στη β΄ σειρά του ΜΟΔ πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στον Αρχικό Χειριστή των Προσφερόμενων Ομολογιών στον οποίο θα δώσουν εντολή για τη μεταφορά στον Χειριστή 555 «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» με τη διαδικασία ’ρσης Λήψης του συνολικού αριθμού ομολογιών που κατέχουν έκδοσης της Εκδότριας ημερομηνίας 19.3.2010 με σκοπό τη μεταβίβαση με ανταλλαγή των νέων Ομολογιών και θα παραλάβουν το αντίστοιχο αντίγραφο του εντύπου Βεβαίωσης ’ρσης, το οποίο και θα προσκομίζεται στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατά την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής, επιπλέον των στοιχείων που αναφέρονται ανωτέρω. Επίσης κατά την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής θα εξουσιοδοτούν την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» να αναλάβει τον χειρισμό των παλαιών ομολογιών για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης με ανταλλαγή. Επισημαίνεται, ότι οι ασκήσαντες το Δικαίωμα Προεγγραφής  μπορούν να εξουσιοδοτήσουν προσηκόντως τον χειριστή του λογαριασμού αξιών τους για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους τους με σκοπό την άσκηση του Δικαιώματος Προεγγραφής για λογαριασμό τους αναφορικά με την συμμετοχή τους στο ΜΟΔ. Οι κάτοχοι Δικαιωμάτων Προεγγραφής εγγράφονται για ακέραιο αριθμό Ομολογιών, παραλειπομένου του κλάσματος που προκύπτει από την ανταλλαγή των Παλαιών Ομολογιών.

Κατά τα λοιπά, για τη συμμετοχή στην έκδοση οιασδήποτε σειράς του ΜΟΔ ισχύουν οι όροι του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρίας και του Συμπληρώματος αυτού, ως ισχύουν.

Η απόδοση των ομολογιών στους δικαιούχους θα γίνει με ενημέρωση του Λογαριασμού Αξιών που διαθέτουν στο Σ.Α.Τ., σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι οι τυχόν αδιάθετες ομολογίες του Μ.Ο.Δ. δύνανται να διατεθούν και να εκδοθούν εντός 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης των ομολογιών που θα προκύψουν από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και των δικαιωμάτων προεγγραφής, σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ. Διευκρινίζεται ότι όλες οι ομολογίες του ΜΟΔ, ανεξάρτητα από το εάν προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης ή προεγγραφής ή τη διάθεση αδιαθέτων ομολογιών με απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρίας, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ, την ισχύουσα νομοθεσία και την κρατούσα χρηματιστηριακή πρακτική.

Το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση του ΜΟΔ, όπως εγκρίθηκε από το ΔΣ της Ε.Κ. (Συνεδρίαση 30.4.2013) και το Συμπλήρωμα του ενημερωτικού Δελτίου όπως εγκρίθηκε από το ΔΣ της Ε.Κ. (Συνεδρίαση 19.6.2013) είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της Εταιρίας (www.marfininvestmentgroup.gr), του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athex.gr) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr) και σε  έντυπη μορφή στα γραφεία της Εταιρίας και στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι/Επενδυτές θα μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα 210-7710383 (κ. Ι. Σγάγιας).



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr