Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
23/10/2013, 19:29

MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Διαδικασία Μετατροπής Ομολογιών σε Μετοχές


Σύμφωνα με τους επιμέρους όρους του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου έκδοσης την 29.7.2013, ως αυτοί δημοσιεύθηκαν στο από 30.4.2013 σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο και το από 19.6.2013 Συμπλήρωμα αυτού (στο εξής «το ΜΟΔ»), οι κ.κ. Ομολογιούχοι – κάτοχοι ομολογιών αμφοτέρων των σειρών του ΜΟΔ δύνανται να ζητούν τη μετατροπή των ομολογιών τους σε μετοχές της Εκδότριας τρεις (3) μήνες από την Ημερομηνία Έκδοσης (στο εξής «η Ημερομηνία Μετατροπής») και με συχνότητα τριών (3) μηνών μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι την λήξη του ΜΟΔ. Η διαδικασία μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές είναι η ακόλουθη:

1. Το αργότερο τρεις (3) εργάσιμες μέρες πριν από την εκάστοτε Ημερομηνία Μετατροπής, για τις Ομολογίες που έχουν καταχωρηθεί στον Λογαριασμό Αξιών τους θα πρέπει να απευθύνουν στον Χειριστή του Λογαριασμού Αξιών τους στο Σ.Α.Τ. αίτηση δεσμεύσεως των ομολογιών που επιθυμούν να μετατρέψουν σε μετοχές, καθώς και αίτηση έκδοσης της σχετικής Βεβαίωσης.

Ως χειριστές νοούνται τα Μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και οι Τράπεζες -Θεματοφύλακες.

Για τις Ομολογίες που έχουν καταχωρηθεί στον Ειδικό Λογαριασμό της μερίδας Επενδυτή θα πρέπει να αιτούνται τη δέσμευση των ομολογιών τους στην Ε.Χ.Α.Ε. και την έκδοση της σχετικής Βεβαίωσης από την Ε.Χ.Α.Ε.

Δηλώσεις μετατροπής θα είναι έγκυρες και θα γίνονται δεκτές μόνον για ακέραιους αριθμούς Ομολογιών.

2. Το αργότερο μέχρι την Ημερομηνία Μετατροπής θα πρέπει ο Ομολογιούχος (αυτοπροσώπως προσκομίζοντας την Αστυνομική του Ταυτότητα ή μέσω του Χειριστή του), να υποβάλει από 10:00 π.μ. έως 14:30 στα γραφεία της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», ως ειδικής διαδόχου της «CPB BANK», στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση του Μετοχολογίου της Εταιρίας (Λυσικράτους 1-3 & Ευριπίδου, 176 74 Καλλιθέα), έγγραφη δήλωση προς την Εκδότρια για την άσκηση του δικαιώματος μετατροπής των Ομολογιών του σε μετοχές και να καταθέσει ταυτόχρονα την Πρωτότυπη Βεβαίωση Δέσμευσης των Ομολογιών καθώς και την εκτύπωση των στοιχείων του στο Σ.Α.Τ. Από την ως άνω Βεβαίωση δέσμευσης των Ομολογιών θα προκύπτουν τα στοιχεία του δικαιούχου των Ομολογιών και ο αριθμός των Ομολογιών, για το οποίο ασκήθηκε το δικαίωμα μετατροπής.

Σε περίπτωση μετατροπής των Ομολογιών σε μετοχές της Εκδότριας, κατά τους Όρους του ΜΟΔ, ως εκάστοτε ισχύουν, οφείλονται τόκοι για την περίοδο από την Ημερομηνία Λήξης της τελευταίας, πριν από την Ημερομηνία Μετατροπής, Περιόδου Εκτοκισμού μέχρι την Ημερομηνία Μετατροπής, ενώ ποσό ίσο προς τη συνολική ονομαστική αξία των μετατραπεισών Ομολογιών λογίζεται εξοφληθέν.

Σε περίπτωση που συνεπεία της Μετατροπής κατ’ εφαρμογήν του Λόγου Μετατροπής προκύπτουν κλασματικά δικαιώματα επί Μετοχών, ο Ομολογιούχος λαμβάνει τον ακέραιο αριθμό μετοχών παραλειπόμενου του σχετικού κλάσματος. Αντί των κλασματικών δικαιωμάτων οι Ομολογιούχοι θα λαμβάνουν την ονομαστική αξία του αντίστοιχου μέρους της μετατραπείσας Ομολογίας.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 210-6160434 και 210-6160435.



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr