Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
4/11/2013, 10:47

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα – Νέα Υόρκη, 4 Νοεμβρίου 2013

 

Η York Capital Management επενδύει 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας η York Capital θα επενδύσει  το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση  πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

 

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις  εταιρείες.

 

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

 

 

Σχετικά με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων  και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Την τελευταία πενταετία, οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 1,5 δις. ευρώ. Το τρέχον ανεκτέλεστο κατασκευαστικό υπόλοιπο του Ομίλου ανέρχεται σε 3,1 δις. ευρώ, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ενεργειακών μονάδων που ανήκουν ή στις οποίες συμμετέχει ο Όμιλος είναι  1080 MW. 

 

Σχετικά με τη York Capital Management

Η York Capital Management είναι μία διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 από τον James G. Dinan και διαχειρίζεται περίπου 18 δις. δολάρια. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Κωνσταντίνος Λάμπρου

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

+30 210 6968445

klamprou@gekterna.com

 

 

York Capital Management

Mary Beth Grover, Julia Kosygina

The Abernathy MacGregor Group

+1 212 371 5999

mbg@abmac.com / jvk@abmac.com

 



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr