Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
18/11/2013, 19:35

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


"Όμιλος ΥΓΕΙΑ Α.Ε.": ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Stem Health SA» και «Stem Health Hellas AE»

Η εταιρεία  «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ “ΥΓΕΙΑ” Α.Ε» (εφεξής «το ΥΓΕΙΑ») και η εταιρεία «ΜΗΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.» (εφεξής «το ΜΗΤΕΡΑ») ανακοινώνουν την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής (ποσοστό 76%), που κατέχει το ΥΓΕΙΑ στην εταιρεία «ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ Α.Ε» με δ.τ. «Stem Health SA», και την πώληση του συνόλου της συμμετοχής (ποσοστό 42%), που κατέχει το ΜΗΤΕΡΑ στην εταιρεία «ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΕ» με δ.τ. «Stem Health Hellas AE» (εφεξής εταιρείες «Ομίλου Stem») αντί συνολικού συμβολικού τιμήματος €1 (εκάστη συναλλαγή).

Οι ανωτέρω συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της απόφασης της Διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να εστιάσει στο εξής στην παροχή καθαρά νοσοκομειακών και διαγνωστικών υπηρεσιών. Επιπλέον εκτιμάται ότι θα συντελέσουν στην περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας και της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συνεπεία του τερματισμού χρηματοδότησης της λειτουργικής δραστηριότητας των εταιρειών του Ομίλου Stem.

Σημειώνεται ότι, κατά τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (Ιούνιος 2013), οι εταιρείες του Ομίλου Stem, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην συλλογή και φύλαξη βλαστοκυττάρων, αντιπροσώπευαν ποσοστό 0,7% του κύκλου εργασιών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ενώ η ζημιά από την πώληση των εν λόγω συμμετοχών (μη επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα) θα διαμορφωθεί, κατά την τρέχουσα χρήση, σε €845 χιλ. για το ΥΓΕΙΑ και €818 χιλ. για το ΜΗΤΕΡΑ.



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr