Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<<- Ανακοινώσεις

advertisement
Ανακοίνωση:
9/1/2014, 10:49

ΕΤΕΜ Α.Ε.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Η «ΕΤΕΜ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι την 8η Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00  μ.μ., πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στο Ξενοδοχείο “PRESIDENT”, Λεωφ. Κηφισίας 43 – Αθήνα. Παρέστησαν  είκοσι εφτά (27) μέτοχοι, που εκπροσωπούν 24.630.659 μετοχές επί συνόλου 30.009.210 μετοχών, ήτοι ποσοστό 82,08% του μετοχικού κεφαλαίου.

 

Στη συνέλευση συμμετείχαν, εκτός από την Viohalco S.A. και τις θυγατρικές της εταιρίες, που απείχαν από την ψηφοφορία, είκοσι τρεις (23) μέτοχοι μειοψηφίας, που εκπροσωπούν 2.837.921 μετοχές. Επί του μοναδικού θέματος της ημερησίας διατάξεως, ψήφισαν είκοσι τρεις (23) μέτοχοι που εκπροσωπούν 2.837.921 μετοχές ήτοι το 100% των παριστάμενων μετοχών μειοψηφίας. Κανένας μέτοχος μειοψηφίας δεν υπερψήφισε την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας και εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με την από 10 Οκτωβρίου 2013 απόφανσή της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διετύπωσε την άποψη ότι η εκ της συγχωνεύσεως υπεισέλευση της Viohalco S.A., θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. στη θέση του πρώην μετόχου πλειοψηφίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε.  συνιστά αλλαγή ελέγχου κατά την έννοια του ν. 3461/2006 και επάγει στο πρόσωπο της Viohalco S.A. υποχρέωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης αγοράς των μετοχών τους προς τους μετόχους μειοψηφίας της εταιρίας.

 

Την 15 Νοεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. από τη Viohalco S.A. Εκ του γεγονότος αυτού η Viohalco S.A. κατέστη μέτοχος πλειοψηφίας της εταιρίας κατά ποσοστό 72,62%.

 

Συνεκτιμώντας όλα τα αντικειμενικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν τους, οι μέτοχοι μειοψηφίας της ΕΤΕΜ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε. αποφαίνονται ότι δεν συντρέχει λόγος προστασίας τους, άλλως βλάπτονται δια της υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς των μετοχών τους από τον πλειοψηφούντα μέτοχο, τη βελγική εταιρία Viohalco S.A. δυνάμει του ν. 3461/2006, καθότι: 

 

- Διακινδυνεύεται να απωλεσθεί δυσεύρετη ρευστότητα από τον όμιλο της Viohalco, με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες στις δυνατότητες της εταιρίας να συντηρήσει τις υφιστάμενες ή να προβεί σε νέες επενδύσεις, και να αναπτυχθεί.

- Διακινδυνεύεται να αποκλεισθεί η εταιρία από την Eλληνική κεφαλαιαγορά και να απωλέσει πολύτιμες δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομικής ανάπτυξής της.



Online συνεχής ενημέρωση από το επίσημο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr
Copyright 2010 - 2024 © pentelikonews.gr