Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
14.3 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Τηλεόραση
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

<< Προτεινόμενες ταινίες





Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (THE DARK KNIGHT RISES)

STAR, Τετάρτη 29/12/2021, 22:50

Περιπέτεια αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2012
Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Αν Χάθαγουεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζόσεφ Γκόρντον Λεβίτ, Μάικλ Κέιν, Μάθιου Μοντίν
Σκηνοθέτης: Κρίστοφερ Νόλαν


ΥΠΟΘΕΣΗ: Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε, που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Ξαφνικά, στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για  αυτό, που ο ίδιος και ο επίτροπος Γκόρντον, ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο Νόμο, που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θα αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη, του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ Σίτι ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα και όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει... Με την ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» ολοκληρώνεται η επική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη, του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Τζόναθαν  και τον Κρίστοφερ Νόλαν, βασισμένο σε ιστορία του Κρίστοφερ Νόλαν και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ.
Στο τρίτο μέρος της τριλογίας του Μπάτμαν, ο Νόλαν έκανε ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας IMAX, γυρίζοντας σχεδόν τη μισή ταινία με τέτοιου είδους κάμερες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα πιο «γεμάτη» εικόνα και ήχο ενώ επιτρέπουν την κινηματογράφηση σε πολύ χαμηλό φωτισμό.
Τα γυρίσματα έγιναν σε 3 ηπείρους, και περιλάμβαναν τις αμερικανικές πόλεις Πίτσμπουργκ, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες καθώς και τοποθεσίες στην Ινδία, την Αγγλία και τη Σκωτία.
Η αρχική σκηνή της ταινίας γυρίστηκε σχεδόν εξολοκλήρου στον αέρα, πάνω από το Ινβερνές της Σκωτίας. Πρώτα ωστόσο δημιουργήθηκε ψηφιακά στον υπολογιστή, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ήταν εφικτό να κινηματογραφηθεί στον αέρα και τι όχι.
Για το εξωτερικό περιβάλλον της φυλακής, έγιναν γυρίσματα στο Τζαϊπούρ της Ινδίας.
Στο Πίτσμπουργκ, περισσότερα από 11.000 άτομα πλημμύρισαν το στάδιο Χέινζ, το «σπίτι» της αγαπημένης ομάδας ποδοσφαίρου των Steelers, για τη σκηνή, στην οποία ο Μπέιν ξεκινά την επανάστασή του, με μια εκρηκτική επίδειξη δύναμης. Μερικά από τα μέλη της ομάδας των Steelers, ενσάρκωσαν τους απατεώνες της Γκόθαμ Σίτι.
Στο Λος Άντζελες, μια σειρά από αξιοσημείωτες τοποθεσίες χρησιμοποιήθηκαν για τα εξωτερικά γυρίσματα, όπως το L.A. Convention Center, το οποίο μετατράπηκε σε Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας των Wayne Enterprises. Το ιστορικό Union Station,  έγινε ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο ενώ ένα κτίριο στη South Spring Street, μετατράπηκε σε αίθουσα χρηματιστηρίου.
Τα γυρίσματα για το εξωτερικό του χρηματιστηρίου πραγματοποιήθηκαν στο οικονομικό κέντρο της Wall Street στη Νέα Υόρκη. Για περισσότερα από δύο Σαββατοκύριακα, η παραγωγή απέκλεισε την περιοχή για να γυρίσει δύο από τις κορυφαίες σκηνές της ταινίας, στις οποίες συμμετείχαν οι πρωταγωνιστές, περισσότεροι από 600 κασκαντέρ αλλά και χιλιάδες κομπάρσοι.
H Αν Χάθαγουέι συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Κρίστοφερ Νόλαν. Η βραβευμένη ηθοποιός είχε έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους καθώς έπρεπε να κάνει τα πάντα πάνω στα ψηλοτάκουνά της. Ωστόσο, η ηθοποιός έκανε μόνη της όλες τις σκηνές, χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ και  τα κατάφερε με μοναδική επιδεξιότητα και ακρίβεια.
Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν στην ταινία "Inception".
Ο Τομ Χάρντι δήλωσε ότι η μάσκα –την οποία φορά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας – κάθε άλλο παρά αποτρεπτικός παράγοντας ήταν στο να πει «ναι» στη συμμετοχή του στην ταινία. Σε αντίθεση με τον Μπάτμαν, o Μπέιν δεν φορά μάσκα για να κρύψει την ταυτότητά του, αλλά για να μη νιώθει τον πόνο, που προέρχεται από τα τραύματα που υπέστη στο παρελθόν. Εξαιτίας των μασκών που φορούσαν οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες, ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Τομ Χάρντι, τα γυρίσματα των μεταξύ τους σκηνών ήταν ιδιαίτερα δύσκολα καθώς δεν μπορούσαν να ακούσουν ο ένας τον άλλο.
Εκτός από τη στολή του και το  Bat-Pod, που του επιτρέπει να κυκλοφορεί στους δρόμους της Γκόθαμ Σίτι, σε αυτήν την ταινία, ο Σκοτεινός Ιπποτής εξοπλίζεται και με ένα νέο gadget στο οπλοστάσιό του: η Νυχτερίδα (The Bat), ένα αεριωθούμενο όχημα, που του επιτρέπει να πετά.  Μπορεί το Bat-Pod να δίνει στον Μπάτμαν τη δυνατότητα να ξεχύνεται στους δρόμους της Γκόθαμ Σίτι, όμως στην τελευταία ταινία της τριλογίας μπορεί να «κυριεύσει» και στον αέρα! Για το σχεδιασμό αυτής της αεριωθούμενης μηχανής δανείστηκαν στοιχεία από ένα ελικόπτερο Apache, ένα Osprey τζετ, και ένα Harrier τζετ. Και, φυσικά, είναι μαύρο! Η Νυχτερίδα μοιάζει στη λειτουργία της με ελικόπτερο, του οποίου οι έλικες βρίσκονται κάτω από το όχημα και ο αέρας διοχετεύεται σε αυτούς μέσω αεραγωγών, που βρίσκονται στο πάνω μέρος. Έχει πτερύγια και περσίδες, που αλλάζουν την αεροδυναμική του και του επιτρέπουν να ελιχθεί γύρω από τα κτίρια. Τα περισσότερα μέρη του είναι συναρμολογούμενα (το πιλοτήριο, τα εναέρια πτερύγια, τα φώτα). Είναι περίπου 30 μέτρα σε μήκος και 17 μέτρα σε πλάτος και ζυγίζει σχεδόν 1.300 κιλά.
Μετά το «Batman Begins», η στολή του Μπάτμαν επανασχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό για την ταινία "Ο Σκοτεινός Ιππότης", ώστε να είναι πιο άνετη και να του δίνει μεγαλύτερη ευελιξία. Υιοθετώντας μία παροιμία, που λέει «Αν κάτι δεν έχει σπάσει, δεν το αλλάζεις,» η ενδυματολόγος Λίντι Χέμινγκ και η ομάδα της δεν έκαναν σχεδόν καθόλου αλλαγές στο κοστούμι για την τελευταία ταινία της τριλογίας. Το «πολυεπίπεδο» Batsuit αποτελείται από 110 ξεχωριστά κομμάτια, το καθένα από τα οποία έπρεπε να ξαναφτιαχτεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Η εσωτερική βάση του είναι φτιαγμένη από ένα μίγμα πολυεστέρα, που χρησιμοποιείται στο στρατό και στην κατασκευή αθλητικών εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, λόγω της δυνατότητας του να «αναπνέει» και να κρατά μακριά την υγρασία.. Η κουκούλα φτιάχτηκε αρχικά από ένα εκμαγείο του προσώπου και του κεφαλιού του Μπέιλ και στη συνέχεια πήρε την κατάλληλη μορφή, ώστε να έχει τέλεια εφαρμογή.
Υπήρξαν δέκα διαφορετικές εκδοχές της κάπας του Μπάτμαν. Οι μικρότερες χρησιμοποιήθηκαν στις σκηνές δράσης και οι μεγαλύτερες στις σκηνές, που πετά πάνω από την Γκόθαμ Σίτι, ώστε να προσομοιάζουν στα ανοιγμένα φτερά της νυχτερίδας.
Οι σωματικές ικανότητες του Κρίστιαν Μπέιλ είναι αξιοσημείωτες. Ο Μπάστερ Ριβς, ο υπεύθυνος στην ταινία για τις πολεμικές σκηνές, δήλωσε ότι αρκούσε να επαναλάβει τις κινήσεις δύο φορές για να γυριστεί σωστά η σκηνή.
Ο υπεύθυνος για τη μουσική, βραβευμένος με Όσκαρ, Χανς Ζίμερ έκανε ένα κάλεσμα στους φανατικούς οπαδούς του, ώστε να συμμετάσχουν στο soundtrack της ταινίας. Το κοινό κλήθηκε να στείλει τις συνθέσεις του μέσω UJAM - ένα δικτυακό τόπο, όπου κάποιος μπορεί να συνθέσει, να κάνει την παραγωγή και να δημοσιεύσει τη μουσική του. Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν από όλο τον κόσμο. Οι μουσικές, που υποβλήθηκαν, επεξεργάστηκαν από τον Ζίμερ και αποτέλεσαν μέρος του υποβλητικού soundtrack της ταινίας.
Η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ σημαδεύτηκε από το βίαιο περιστατικό σε μεταμεσονύχτια προβολή σε κινηματογράφο του Ντένβερ στο Κολοράντο, όταν ένας μασκοφόρος άνδρας άνοιξε πυρ και  εκτέλεσε εν ψυχρώ 14 ανθρώπους και άφησε περίπου 50 τραυματίες.



Μοιραστείτε τη με τους φίλους σας:

Θέλετε να βλέπετε το καθημερινό πρόγραμμα ταινιών της τηλεόρασης στο κινητό σας;
Εγκαταστήστε την εφαρμογή "TV Ταινίες" που δημιούργησε το pentelikonews.gr:


Δείτε επίσης:
- Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΪ (THE LAST SAMURAI) (STAR, 19/4/2024, 23:50)


Σχόλια:
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ημερήσιοι επισκέπτες: 3.200
Συνολικοί επισκέπτες: 1.892.673
Online τώρα:68
Διαφημιστείτε στο pentelikonews.gr
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ARTICLES
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
· How is collagen produced: Amino acids and the roles of vitamin C and copper
· The Grasshopper plot
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
14.3 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΪ (THE LAST SAMURAI) (STAR, σήμερα 23:50)
Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα


Ειδήσεις





Copyright 2010-2024 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies