Φλεγόμενο iPod Nano κοστίζει στην Apple 7 χιλιάδες δολάρια Ημερομηνία:
16/4/2012, 17:22 - Εμφανίσεις: 150
Ενώ το πρώτο iPod Nano της Apple εμφανίστηκε στην αγορά το 2005, από τότε ως σήμερα ένας αριθμός συσκευών έχουν βρεθεί προβληματικές. Μόλις 6 μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2011 η Apple είχε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα απόσυρσης και αντικατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων iPod Nano που είχαν βρεθεί να έχουν πρόβλημα με τη μπαταρία τους, πρόβλημα υπερθέρμανσης που μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ανάφλεξη.
Πριν όμως αρχίσει αυτό το πρόγραμμα απόσυρσης, μια πελάτισσα της εταιρείας από το Τόκιο είχε κάνει μήνυση κατά της Apple το καλοκαίρι του 2010 για το θέμα. Ο λόγος είναι ότι το iPod Nano που είχε αγοράσει έπιασε φωτιά στα χέρια της καθώς το χρησιμοποιούσε ενώ παράλληλα φορτιζόταν. Εκτός από το ότι η συσκευή καταστράφηκε, το χειρότερο ήταν ότι η γυναίκα έπαθε σοβαρά εγκάυματα στα χέρια της για τα οποία χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο, ενώ λόγω των εγκαυμάτων δεν μπορούσε να εργαστεί για ένα μήνα.
Η δίκη έγινε την Παρασκευή και το δικαστήριο του Τόκιο επιδίκασε αποζημίωση 600.000 γιεν, δηλαδή περίπου 7.425 δολαρίων που πρέπει να καταβάλει η Apple στην πελάτισσά της.