Έναντι 1,38 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε ένας κόκκινος τόνος βάρους 222 κιλών στο Τόκιο, κατά την εναρκτήρια ημέρα της δημοπρασίας στην ιχθυαγορά του Τσουκίτζι.
Όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος της μεγαλύτερης ιχθυαγοράς του κόσμου, το ψάρι, που αλιεύθηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόρειο Ιαπωνία, αγοράσθηκε για 155,4 εκατ. γιεν από τον ιδιοκτήτη μίας πασίγνωστης αλυσίδας εστιατορίων σούσι, ξεπερνώντας τρεις φορές την προηγούμενη ανώτερη τιμή πώλησης.
Ο Κιγιόσι Κιμούρα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή και στην περσινή δημοπρασία.
Ο κόκκινος τόνος, ένα υπεραλιευμένο ψάρι και αποτελεί το πιο ακριβό είδος στην αγορά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλώνουν περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτού.
Zougla.gr























