Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
6.5 °C 62%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η βιομηχανία οπτικοακουστικών στην Ευρώπη
Ημερομηνία: 27/7/2014, 09:43 - Εμφανίσεις: 49

7.898 οι πάροχοι συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο δημοσίευσε τον δεύτερο τόμο της έκθεσης «Yearbook. Television, cinema, video and on-demand audiovisual services - the pan-European picture» του 2013. Η 19η έκδοση της έκθεσης προσφέρει στοιχεία και αναλύσεις για τη θέση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια αγορά, στις εξελίξεις που αφορούν τις πλατφόρμες διανομής, τις τηλεοπτικές υπηρεσίες και τις on-demand οπτικοακουστικές υπηρεσίες, καθώς και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και την αγορά βίντεο φυσικών μέσων.

  • Τα έσοδα των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μειώθηκαν από τα 33,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, στα 32,6 δισεκατομμύρια το 2012. Το 2012 το ποσοστό των δημόσιων εσόδων (τέλη τηλεοπτικής άδειας, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, συνεισφορές, κλπ) αντιπροσώπευε το 76,2% αυτών των εσόδων, σε σχέση με το 21,4% των εμπορικών εσόδων (διαφήμιση, τέλη συνδρομητικής τηλεόρασης, πωλήσεις δικαιωμάτων και προϊόντων, κλπ) και το 2,4% άλλων εσόδων.
  • Ο κύκλος εργασιών των 19 μεγαλύτερων εμπορικών τηλεοπτικών ομίλων αυξήθηκε 1% μέσα στο 2013. Οι όμιλοι που έχουν έσοδα κυρίως από συνδρομητικές υπηρεσίες κατέγραψαν αύξηση 1,5%, ενώ τα έσοδα των ομίλων που χρηματοδοτούνται κυρίως από διαφημίσεις, παρέμειναν σταθερά (-0,1%).
  • Το 2013 υπήρχαν 7.898 πάροχοι συνδρομητικών υπηρεσιών σε 37 χώρες, ένας αριθμός σημαντικά μικρότερος από αυτόν του 2009 (8.381 πάροχοι, ή μείωση -5,8%). Η συγκέντρωση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον καλωδιακό τομέα (7.551 πάροχοι σε σχέση με τους 8.079 του 2009) και στην περίπτωση των παρόχων mobile τηλεοπτικών υπηρεσιών (53 το 2013 σε σχέση με τους 77 του 2009). Σε αντίθεση, ο αριθμός των παρόχων δορυφορικών συνδρομητικών υπηρεσιών αυξήθηκε από τους 73 στους 80 και αυτός των παρόχων επίγειων ψηφιακών συνδρομητικών υπηρεσιών από 25 σε 33, παρά τις διάφορες επιχειρηματικές αστοχίες, ενώ και ο αριθμός των IPTV πλατφορμών σε δίκτυα DSL αυξήθηκε από 127 σε 181, απεικονίζοντας τον αυξανόμενο ρόλο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην διανομή των οπτικοακουστικών υπηρεσιών.


  • Η ανάλυση του προγράμματος (κινηματογραφικές ταινίες, τηλεταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια) 35 αμερικανικών τηλεοπτικών καναλιών το 2012, έδειξε ότι το ωριαίο ποσοστό του ευρωπαϊκού προγράμματος ήταν μόλις 8,2%, που περιλαμβάνει 7% προγράμματα συμπαραγωγής ή παραγωγές που έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς παραγωγούς και παραγωγούς από άλλα μέρη του κόσμου (κυρίως αμερικανούς). Σε σύγκριση, το ποσοστό των αμερικανικών προγραμμάτων σε ένα δείγμα ευρωπαϊκών καναλιών, ξεπερνούσε το 52%.
  • Το 59,5% των υπηρεσιών VoD που είναι διαθέσιμες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελέγχεται από αμερικανικούς ομίλους.
  • Το μερίδιο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην παγκόσμια αγορά, όπως έχει υπολογισθεί από την ανάλυση του κύκλου εργασιών από οπτικοακουστικές υπηρεσίες (κινηματογράφος, τηλεόραση, υπηρεσίες on-demand, ηχογραφημένη μουσική, βίντεο game, εξειδικευμένες πωλήσεις) των 50 μεγαλύτερων ομίλων παγκοσμίως, έπεσε από το 17,1% του 2009 στο 12,5% το 2013, ενώ το μερίδιο των ομίλων που έχουν έδρα στις ΗΠΑ αυξήθηκε από το 57,7% στο 66,4%.

Πηγή: Digital TV info 


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
6.5 °C 62%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies