Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
4 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καταργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας τεχνικών στα ΜΜΕ
Ημερομηνία: 17/8/2014, 11:20 - Εμφανίσεις: 74

των Γ. Σκεπετζάκη - Γ. Αλιφέρη*
Η τροπολογία που ψηφίστηκε για τη λειτουργία των ΜΜΕ στέλνει εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Οι εργοδότες έχουν πια την δυνατότητα, κρατώντας ως έχουν τις τηλεοπτικές συχνότητες, να δημιουργήσουν μια σύμπραξη εταιρειών που να απαρτίζεται από δύο ή και περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν κοινό τεχνολογικό εξοπλισμό και κοινούς εργαζόμενους.
Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση εργασίας, υπολογίζοντας κατά προσέγγιση τον αριθμό των απολυμένων που θα έχει ως συνέπεια μια υποθετική σύμπραξη τριών καναλιών.
Για ένα θέμα που καλύπτεται τώρα από τρία τηλεοπτικά συνεργεία, αποτελούμενα από δύο τεχνικούς κατά κύριο λόγο, θα υπάρχει μόνο ένα. Και το υλικό του θα είναι διαθέσιμο και για τους τρεις..
τηλεοπτικούς σταθμούς. Για τις ζωντανές συνδέσεις δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στο θέμα τρία συνεργεία αλλά μόνο ένα. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στα μοντάζ. Μόνο ένας μοντέρ θα εργάζεται για το θέμα και όχι τρεις. Αν σκεφτούμε τώρα ότι τα κοινά θέματα των τριών καναλιών μπορεί να είναι πάνω από δέκα, βάλτε με το νου σας πόσοι είναι οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν.
Στα κοντρόλ και στα πλατό δουλεύουν κατά μέσο όρο ανά κανάλι 30 με 40 τεχνικοί. Αν διαμορφωθεί έτσι το πρόγραμμα των σταθμών, μπορεί να έχουμε μια απώλεια θέσεων εργασίας που θα αγγίζει τα 2/3 των σημερινών εργαζομένων!
Όμως υπάρχουν και πλήθος άλλες τεχνικές ειδικότητες όπου θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας. Η συρρίκνωση όμως θα συνεχιστεί, καθώς πριν από λίγους μήνες καταργήθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τεχνικούς πτυχιούχους από το υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία και για άλλες απολύσεις αφού δεν υπάρχουν πλέον ευδιάκριτα όρια στην κάθε τεχνική ειδικότητα και αυτό βολεύει τους εργοδότες για τη δημιουργία «εργαζομένων - λάστιχο».
Προσθέστε τώρα και τον αριθμό των απολυμένων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων που θα φέρει αυτή η σύμπραξη και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για τριψήφιο αριθμό νέων ανέργων σε μια Ελλάδα του 1.500.000, επίσημα, μη απασχολούμενων.

* Ο Γιώργος Σκεπετζάκης και ο Γιώργος Αλιφέρης είναι πρόεδρος και γραμματέας της ΕΤΙΤΑ αντίστοιχα / από άρθρο τους στην Αυγή

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
4 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies