ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.4°CΣχεδόν αίθριος82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

Η Μακεδονία και Θράκη βορά των Βούλγαρων και Τούρκων για τις «μαύρες οθόνες»

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 92

@Η μή κάλυψη της Ελλάδας με ψηφιακό σήμα ήταν γνωστή από το 2012, όταν σε μία εβδομάδα άλλαξε ο χάρτης των συχνοτήτων. Με παρέμβαση της Digea τον Οκτώβριο του 2012, πριν δηλαδή γίνει ο διαγωνισμός παραχώρησης των συχνοτήτων, μειώθηκαν τα υποχρεωτικά κέντρα εκπομπής για την ψηφιακή μετάδοση από 352 σε 156. Τα 156 σημεία, όμως, αφήνουν την ακριτική Ελλάδα χωρίς τηλεόραση! Μετά την ψηφιακή μετάβαση σε Πελοπόννησο, Αττική και Θράκη – Μακεδονία – Βόρειο Αιγαίο, έγινε αντιληπτό πως οι 156 κύριοι πομποί της Digea δεν φθάνουν για να καλυφθεί η γεωγραφία της Ελλάδας. Ήδη ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Γ. Παυλίδης έχει προβεί σε έντονη διαμαρτυρία για το φαινόμενο της «μαύρης οθόνης», μιλώντας για «ψηφιακή τηλεόραση δύο ταχυτήτων». Η απάντηση της Digea ήταν σαφής. Τοποθετεί πομπούς στα σημεία που είναι υποχρεωμένη να το κάνει από τη σύμβαση με την ΕΕΤΤ. Δεν υπάρχει, όμως, νόμος που να υποχρεώνει τους δήμους να αγοράσουν πομπούς!
@Στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία οι κάτοικοι βλέπουν καμπάνα τα ψηφιακά κανάλια της Βουλγαρίας και τα αναλογικά της Τουρκίας, αλλά ελληνικά κανάλια δεν έχουν. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην Περιφέρεια την Παρασκευή και οι δήμοι ζητούν από την κυβέρνηση άμεση λύση. Την όλη κατάσταση είναι βέβαιο πως τη γνώριζε από το 2013 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Μενέλαος Δασκαλάκης. Τον Ιούνιο του 2013 ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η ψηφιακή τηλεόραση σε ορισμένες περιοχές θα καλύπτει το 84%. Ο Μ. Δασκαλάκης είχε απαντήσει πως ο δήμος «μπορεί να προβεί σε αντικατάσταση των αναλογικών πομπών» που είχαν τοποθετηθεί στο παρελθόν, «ώστε οι αναμεταδότες να συνεχίσουν να μεταδίδουν σήμα». Είχε προσθέσει, επίσης, πως στον διαγωνισμό των ψηφιακών συχνοτήτων «θα προβλέπεται η τοποθέτηση gap fillers με χαμηλή ισχύ, χωρίς να απαιτείται αδειοδότηση». «Η Πολιτεία αναζητεί λύσεις για τη χρηματοδότηση της τοποθέτησης των gap fillers, που θα συντηρούνται και θα επιβλέπονται από τους παρόχους δικτύου που θα αναλάβουν την υλοποίηση του δικτύου», έλεγε. Δεκαπέντε μήνες μετά, στη μεν Πελοπόννησο συνεχίζεται η εκπομπή αναλογικής τηλεόρασης με την ανοχή της ΕΕΤΤ και του υπουργείου Μεταφορών, στη δε Μακεδονία οι δήμοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να βλέπουν οι έλληνες πολίτες τηλεόραση στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies