ΚΑΙΡΟΣ · LIVE22.2°CΤοπικά νέφη64% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

ΟΓΚΩΔΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 83

Με έναν ογκώδη φάκελο στοιχείων για παραβίαση των όρων του διαγωνισμού παραχώρησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στην Digea, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα ζητώντας τη διερεύνηση των στοιχείων για πιθανές ποινικές ευθύνες των μελών της ΕΕΤΤ. Η κίνηση αυτή έγινε την περασμένη Τρίτη και ενώ είχε κορυφωθεί η προπαγάνδα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών υπέρ του Μνημονίου. Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Σπίρτζη, τα στοιχεία αφορούν τόσο τη λειτουργία της Επιτροπής, ως ρυθμιστικής αρχής που παραβιάζει την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, όσο και στοιχεία σχετικά με τον διαγωνισμό που έχει γίνει για τη διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Η κυβέρνηση αδυνατεί με δική της ευθύνη να προχωρήσει στην αλλαγή της διοίκησης της αρχής, ενώ δεν έχει τοποθετήσει ούτε πρόεδρο. Και τούτο γιατί χρειάζεται αλλαγή του ισχύοντος νόμου. Η ΕΕΤΤ δεν μπορεί να λαμβάνει πλέον αποφάσεις καθώς έληξε το διάστημα που προβλέπει ο νόμος για ομαλή λειτουργία της χωρίς πρόεδρο.
Τα έγγραφα που προσκόμισε εστιάζουν στον ρόλο που είχε η ΕΕΤΤ στη διακήρυξη του διαγωνισμού ψηφιακών συχνοτήτων και μετά την υπογραφή της σύμβασης, «αλλαγές που αφορούν και το χρονοδιάγραμμα και άλλες παραμέτρους του διαγωνισμού». Ακόμη, ύστερα από έρευνα του υπουργείου, εντοπίστηκαν πλημμέλειες, παραλείψεις και μη σύννομες ενέργειες των μελών της ΕΕΤΤ, αναφορικά με τη διενέργεια του διαγωνισμού με μια διαγωνιζόμενη εταιρεία. Κατά τον Χρ. Σπίρτζη υπάρχει μη σύννομη ουσιώδης μεταβολή των όρων δημοπράτησης μετά την κατακύρωση υπέρ της αναδόχου (αναθεώρηση χρηματοοικονομικού μοντέλου και χρονοδιαγράμματος). Σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου και ύστερα από εισήγηση του Νίκου Παππά κατατέθηκε η μήνυση του υπουργού Χ. Σπίρτζη εναντίον των μελών της ΕΕΤΤ. Επί του θέματος υπήρξαν διαφωνίες, ειδικά με τη χρονική επιλογή της πράξης αυτής, αλλά επικράτησε η λογική πως πρέπει «να απαντήσουμε στα κανάλια.

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies