ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.9°CΤοπικά νέφη87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

ME ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 159

@Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση, καρφώνοντας το Μέγαρο Μαξίμου πως αντέγραψε μέρος του νόμου Ρουσόπουλου, με τον οποίο φυσικά συμφωνούν. Ζητούν την κεφαλή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σπίρτζη επί πίνακι και δηλώνουν πως στην περίπτωση που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προσδιορίσει τον αριθμό των καναλιών και αυτός είναι μειωμένος θα προσφύγουν απευθείας στο ΕΣΔΑ και η διαπραγμάτευση θα γίνει, όπως και με τον βασικό μέτοχο, επί (εχθρικού προς την κυβέρνηση) ευρωπαϊκού εδάφους. Αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί να οδηγήσουν σε εκκαθάριση τις εταιρείες τους και να απολύσουν το προσωπικό προκειμένου να μη συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Επίσης, ζητούν να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στην ΕΕΤΤ, καθώς το σχέδιο προβλέπει αυστηρότατες κυρώσεις αν αποδειχθεί πως τα μέλη της μερολήπτησαν. Το προηγούμενο καλοκαίρι, σχεδόν μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου περνούσε σε άσχετο νομοσχέδιο την απαίτηση των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών για την άμεση κατάργηση των media shops, αιφνιδιάζοντας τη διαφημιστική αγορά. Για διάλογο ούτε κουβέντα. Έναν χρόνο αργότερα η ΕΙΤΗΣΕΕ αρνείται να ακολουθήσει τον δρόμο της δημόσιας διαβούλευσης, που διεξάγεται στο internet και τον οποίο ακολουθούν φορείς και ενώσεις, και ζητάει «διάλογο» με την κυβέρνηση για το προβληματικό -είναι αλήθεια- σχέδιο νόμου που κατέθεσε για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών μέσω δημοπρασίας. Δύο είναι τα κύρια σημεία της συνέντευξης των έξι εκπροσώπων των σταθμών εθνικής εμβέλειας, Πάνου Κυριακόπουλου (Star), Στρατή Λιαρέλλη (ΑΝΤ1), Κώστα Κιμπουρόπουλου (ΣΚΑΪ), Νίκου Πεφάνη (Mega), Δημήτρη Φουρλεμάδη (ALPHA), Γιώργου Ζώη (Mtv). Το πρώτο είναι πως… δεν υπάρχουν άδειες!
@Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών υποστηρίζουν πως καθώς ολοκληρώθηκε (με σοβαρά προβλήματα) η ψηφιακή μετάβαση από την Digea και καθώς υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες (συνδρομητική, smart TV, κινητή τηλεφωνία) δεν υπάρχει η έννοια της άδειας για τον πάροχο περιεχομένου, που είναι οι εταιρείες. Δεν απαντούν όμως πώς μπορεί κάποιος να μπει στην επίγεια τηλεόραση χωρίς να πληρώσει για την απόκτηση ενός ελλειμματικού σταθμού, με άλλα λόγια δεν τοποθετούνται για το πώς θα ανοίξει η «κλειστή αγορά» της ιδιωτικής τηλεόρασης και σε άλλους ενδεχόμενους επενδυτές. Το δεύτερο σημείο είναι πως δεν χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο. Πλήρωσαν στο παρελθόν και έως το 2010, ενώ υποστηρίζουν ότι το κράτος τούς χρωστάει από τη δωρεάν μετάδοση των διαφημίσεων και των δεκαλέπτων των κομμάτων περίπου 24 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσα καλούνται τα ίδια να πληρώσουν για το τέλος χρήσης συχνοτήτων το διάστημα 2010-2014. Προς το παρόν έχουν κερδίσει την προσωρινή διαταγή και τα ασφαλιστικά μέτρα επί του συνόλου της οφειλής, ύστερα από… λάθος της Εφορίας!

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies