Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
6 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ...
Ημερομηνία: 25/10/2015, 11:19 - Εμφανίσεις: 130

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Μετά από σκληρές συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες με τίτλο... 
«Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής ελεύθερης λήψης» τόσο επί των άρθρων όσο και επί του συνόλου.


Σημειώνεται πως η ψηφοφορία ήταν ονομαστική για 35 άρθρα του νομοσχεδίου, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία νωρίς το απόγευμα.
Με διευρυμένη πλειοψηφία - καθώς πλην της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι - «πέρασαν» τα άρθρα 11, 12, 14 και 16.
Με τα άρθρα 11 και 12 ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τους όρους προκήρυξης των αδειών από το ΕΣΡ. Το άρθρο 14 αφορά στους όρους χορηγούμενων αδειών και το άρθρο 16 αφορά στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας συνδεδεμένης με την ΕΡΤ.
Τα υπόλοιπα άρθρα, ψηφίστηκαν με 154 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης), ενώ στο άρθρο 21 προστέθηκαν και οι ψήφοι του Ποταμιού. Επίσης τα άρθρα 41 και 42 έλαβαν μία επιπλέον ψήφο, από αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας (της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι).
Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία:
- Η ΝΔ ψήφισε «όχι σε όλα»
- Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 4, 12, 13 και 16.
- Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14 και 16, τα οποία υπερψήφισε.
- Το ΚΚΕ, ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 16, 18, 21, 41, 42, 43
- Το Ποτάμι, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14,16 και 21, τα οποία υπερψήφισε. Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ψήφισε επίσης τα άρθρα 41 και 42.
- Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 2, 11 και 13.
Λίγο πριν την ψηφοφορία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς προχώρησε σε αναδιατύπωση της διάταξης του άρθρου 55, παράγραφος 10 που αφορά το ΕΣΡ προχώρησε, αποσαφηνίζοντας ότι θα αντικατασταθούν μόνο τα μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι αν δεν υπάρχει απαρτία η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα μπορεί να λειτουργεί.
Είχαν προηγηθεί έντονες διαφωνίες από την αντιπολίτευση επί της αρχικής διατύπωσης η οποία προέβλεπε την αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ των οποίων έχει λήξει η θητεία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει και ο αριθμός των μελών του ΕΣΡ.
Ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών
Επίσης, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα (πλην της Ένωσης Κεντρώων, που δήλωσε «παρών») η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1000 έως και 2000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλέον των 19.500 προσλήψεων που ήδη δρομολογήθηκαν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
6 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies