Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
2 °C 52%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ Ή ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
Ημερομηνία: 8/8/2016, 23:16 - Εμφανίσεις: 195


screenshot_140Της Αγγέλας Νταρζάνου  στην “Αυγή της Κυριακής” 

Ανατρέπεται, όπως όλα δείχνουν, το… ιστορικό κίνημα «Δεν Πληρώνω» των καναλαρχών, καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν υποχρεωθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να γίνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο ταμείο. Σε 51 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του Δημοσίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «κοστίσει» στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ σε ενάμιση χρόνο, καθώς έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν τις δέουσες οφειλές όσες απέφευγαν συστηματικά επί σειρά ετών, με την ανοχή, αν όχι και την ενθάρρυνση, των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης: το βάρος της οικονομικής κρίσης να μοιραστεί με δικαιότερο τρόπο ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ήδη, το δημόσιο ταμείο έχει ενισχυθεί με 51 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς με βάση καταλογισμό προηγούμενων και τρεχόντων οφειλών. Και προσοχή: τα έσοδα αυτά δεν προέρχονται από την επιβολή νέων φόρων ή νέων… επιβαρύνσεων στην επιχειρηματικότητα από τη «φορομπηχτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την εφαρμογή παλιότερων διατάξεων και ραδιοτηλεοπτικών ρυθμίσεων, οι οποίες ισχύουν εδώ και δεκαετίες, παρέμεναν ανενεργές και ενεργοποιήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο. Πρόκειται έτσι, για έσοδα:

* Ύψους 9,6 εκατ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων. Για το «δικαίωμά» τους να μην το καταβάλλουν είχαν αντισταθεί σθεναρά οι τηλεοπτικοί σταθμοί την περίοδο της άνοιξης του 2015, δεδομένου ότι δεν τους είχε ζητηθεί η καταβολή στο παρελθόν, ή μάλιστα… απαλλάσσονταν με διοικητικές αποφάσεις από την καταβολή του. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνονται και βεβαιωμένα, τελεσίδικα πρόστιμα για διαφόρων ειδών παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σημειώνεται ότι οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν από τον… Νόμο Βενιζέλου (Ν. 2328), που έχει ψηφιστεί και ισχύει από το 1995.

* Ύψους 41,4 εκατ. ευρώ, από το 2015 και μόνο από το Α’ Εξάμηνο του 2016, από τον φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων ή ειδικό φόρο τηλεόρασης. Ο φόρος αυτός είχε καταργηθεί στο παρελθόν, όμως επανήλθε με την έλευση των Μνημονίων από το 2010. Ωστόσο, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με συνεχείς τροπολογίες ανέβαλαν συστηματικά την απόδοσή του από τα κανάλια. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε άλλο από το να σταματήσει να εισηγείται και να ψηφίζει τέτοιου είδους τροπολογίες.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης από το υπουργείο Οικονομικών, για το ίδιο διάστημα και τις ίδιες υποχρεώσεις, μένει να καταβληθούν ακόμη 48,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
2 °C 52%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies