Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.1 °C 37%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Χαμηλή παραμένει η παρουσία γυναικών σε επιτελικές θέσεις Μέσων Ενημέρωσης
Ημερομηνία: 11/3/2023, 21:32 - Εμφανίσεις: 32

 


Χαμηλή παραμένει η παρουσία γυναικών σε επιτελικές θέσεις Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας. Η έρευνα, παγκόσμιας εμβέλειας, από Ινστιτούτο Ρόιτερς για το μέλλον της Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μελέτησε δεδομένα σε 12 αγορές και στις πέντε ηπείρους, θέτοντας στο μικροσκόπιο της 240 οργανισμούς ενημέρωσης, με έντονο αποτύπωμα στο χώρο των ΜΜΕ, ψηφιακών και παραδοσιακών.
Από τις 180 επιτελικές θέσεις των 240 ΜΜΕ, μόλις το 22% βρίσκονται γυναίκες δημοσιογράφοι παρά το γεγονός ότι κατά μέσο όρο το 40% του δημοσιογραφικού προσωπικού στις 12 αυτές αγορές είναι γυναικείο. Βέβαια σε σύγκριση με το 2022 το ποσοστό αυτό είναι αισθητά βελτιωμένο καθώς το οι γυναίκες δημοσιογράφοι αποτελούσαν το 21% των επικεφαλής μίντια.
Στις νέες επιτελικές θέσεις που καταγράφηκαν φέτος στην έρευνα- συνολικά 38- μόλις οι εννέα καλύπτονται από γυναίκες (26%). Στις ΗΠΑ και τη Φινλανδία στις μισές από τις επιτελικές θέσεις, πέρσι, αναδείχθηκαν γυναίκες, εν αντιθέσει με πολλές άλλες χώρες στις οποίες ανατέθηκαν διευθυντικά καθήκοντα σε ελάχιστες γυναίκες. Ενδεικτικά το ποσοστό των γυναικών σε επιτελικές θέσεις ΜΜΕ στο Μεξικό ήταν 5% ενώ στις ΗΠΑ ήταν 44%.
Και στις 12 αγορές, η πλειονότητα των διευθυντικών στελεχών είναι άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών όπου οι γυναίκες υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών μεταξύ των εργαζόμενων δημοσιογράφων.
Συγκριτικά, το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται στον δημοσιογραφικό κλάδο, με το ποσοστό εκείνων στην κορυφή της διευθυντικής πυραμίδας ΜΜΕ, η έρευνα διαπίστωσε μικρή τάση βελτίωσης. Παρόλα αυτά, σε 11 αγορές, τα ποσοστά των γυναικών σε κορυφαίες εκδοτικές θέσεις είναι χαμηλότερα από τα ποσοστά των γυναικών που εργάζονται ως δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, εξακολουθεί να ισχύει ότι πολλές χώρες οι οποίες εμφανίζουν πρόοδο στο δείκτη έμφυλης ανισότητας των Ηνωμένων Εθνών (UN GII), εν τέλει έχουν σχετικά λίγες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις ΜΜΕ.

Χρήστος Ιερείδης / topontiki.gr



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.1 °C 37%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies