Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
31.9 °C 24%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι εξαγγελίες για το τηλεοπτικό τοπίο
Ημερομηνία: 13/5/2023, 21:32 - Εμφανίσεις: 26

 

Οι εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για media και εργαζομένους

Εξαγγελίες μόνο για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς προβλέπει το πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως, αν γίνει κυβέρνηση, θα επανεκκινήσει τις εκκρεμείς διαδικασίες αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, πλην όμως, το αρμόδιο όργανο για την εκχώρησή τους, το ΕΣΡ, έχει ζήτημα νόμιμης σύνθεσης. Καθώς έχει λήξει η θητεία των επτά από τα εννιά μέλη του από τις 24 Νοεμβρίου 2022, δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει πλέον σε μια τέτοια σημαντική κίνηση, ενώ τα μέλη του και ο πρόεδρός του Αθανάσιος Κουτρομάνος πρέπει επιτέλους να ερωτηθούν γιατί σταμάτησαν τη διαδικασία αδειοδότησης που ξεκίνησε το 2018.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει επίσης να δηλώσει τι θα συμβεί με την αδειοδότηση των σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης, καθώς υπάρχουν σχέδια για το Naftemporiki TV του Δημήτρη Μελισσανίδη

αλλά και για τους θεματικούς σταθμούς πανελλαδικής κάλυψης, με το Μακεδονία TV όλα αυτά τα χρόνια να εκπέμπει με διάταξη νόμου, χωρίς άδεια, και δίχως να καταβάλλει τα ανάλογα τέλη. Το χάος αυτό είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του ΕΣΡ, που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, στη συνέχεια, σιώπησε επί κυβερνήσεως ΝΔ.

Όσον αφορά το διάστημα των πρώτων 50 ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει «έλεγχο για τη νομιμότητα των δανείων που έλαβαν τα ΜΜΕ και την καταβολή των ποσών που έχουν ανασταλεί και αφορούν τις άδειες λειτουργίας τους», εννοώντας ενδεχομένως την περίοδο της πανδημίας, όταν και η δόση των 3.500.000 ευρώ για τις άδειες μειώθηκε σε 50.000 ευρώ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται για «στήριξη των επιχειρήσεων ενημέρωσης, με διαφάνεια και ισονομία, για τη βιωσιμότητα, τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, θέσπιση μέτρων θεσμικής θωράκισης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αντιμετώπισης φαινομένων fake news και παράλληλη προστασία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στο σύνολο των ΜΜΕ, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας». Τέλος, αναφέρει πως θα λάβει «πραγματικά μέτρα στήριξης των περιφερειακών και τοπικών ΜΜΕ» και θα τηρήσει αυστηρά «το 30% της διαφημιστικής δαπάνης των φορέων του Δημοσίου προς τα περιφερειακά ΜΜΕ».




Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
31.9 °C 24%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies