Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
26.4 °C 30%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι μιντιάρχες TV πηγαίνουν …ταμείο για τη δόση στήριξης στην κυβέρνηση
Ημερομηνία: 1/11/2023, 21:44 - Εμφανίσεις: 47

 



Έξι μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να “δωρίσει” στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους μεγάλους δηλαδή της τηλεόρασης, την “εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, εισφορά που πλήρωσαν το 2022 στον ασφαλιστικό οργανισμό εργαζόμενων στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύει την ολόπλευρη στήριξη τους όλο αυτό το διάστημα και υπογράφει την εκταμίευση του ποσού 6,8 εκατ. ευρώ για τους “7 υποστηρικτές της” ως επιστροφή! Στο παράρτημα της απόφασης Α.Π.: Ε/1119 της 24ης Οκτωβρίου που υπογράφει ο Ι.Μπρατάκος (βλ φωτό) γίνεται η κατανομή των ποσών για την εισφορά 2% επί του τζίρου. (εδώ βρίσκεται την απόφαση- πανελλαδικάκανάλιαδώροΕδοεαπ24-10-23)

Το συνολικό ποσό που χαρίζει το Μαξίμου στα 7 πανελλαδικά κανάλια που όλους τους προηγούμενους μήνες κατέπνιξαν και απέκρυψαν τις κυβερνητικές ευθύνες για πυρκαγιές, ναυάγια, πλημμύρες, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, καταστροφή περιβάλλοντος και φίμωσαν όλες τις κοινωνικές αντιδράσεις, είναι 6.187.911,60 ευρώ.

Η αιτιολογία για την “δωρεά” υποταγής είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όπως πριν ένα και δυο χρόνια για να δοθούν εκατ. ευρώ στα κανάλια και τα μίντια, ήταν η πανδημική κρίση του Covid 19. Η εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ αποφασίστηκε με την κατάργηση του αγγελιόσημου που πέρασε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το 2% υποστηρίχθηκε θερμά από το σημερινό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα πως έτσι θα σωθεί ο οργανισμός ασφάλισης των ΜΜΕ στη διοίκηση του οποίου, όπως είναι γνωστό, μετέχει και εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΙΤΗΣΕΕ. Οι σταθμοί ωστόσο δεν δέχονται να πληρώσουν την εισφορά και έτσι η κυβέρνηση τους έκανε τη χάρη και θα την πληρώσει -πάλι- ο ελληνικό λαός μέσω του προϋπολογισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Σειρά πληρωμής έχουν φυσικά οι ιστοσελίδες, οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης πληρώνουν εισφορά και ζητάνε επίσης “στήριξη”. Στην ουρά βρίσκονται και οι εφημερίδες με τα ελάχιστα ποσά που λαμβάνουν για στήριξη, από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ. Όταν τα κανάλια παίρνουν: ΑΝΤΕΝΝΑ TV1.878.507 ευρώ, Alpha 1.304.441 ευρώ, Star(Νέα Τηλεόραση) 1.175.161, ΣΚΑΙ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ) 1.045.320 ευρώ, Mega (Alter ego) 957.240,88, Open (Ραδιοτηλεοπτική) 378.947  kai Μακεδονία TV ΑΕ 78.291 ευρώ.



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
26.4 °C 30%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies