Διεθνής κατακραυγή εναντίον του Ισραήλ για τη Γάζα: Οι Ευρωπαίοι Θα μείνουν στα λόγια; Ημερομηνία:
31/5/2025, 11:40 - Εμφανίσεις: 24
Ενώ οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ισραήλ, η ευρωπαϊκή μόχλευση δεν είναι διόλου αμελητέα.
Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ, ενώ η Γερμανία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων.
Τα εγκλήματα του Ισραήλ φέρνουν τους Ευρωπαίους στα όριά τους.
Άραγε θα δράσουν; Μιλώντας στη Washington Post, ένας διπλωμάτης της ΕΕ, δήλωσε ότι «η δυσαρέσκεια αυξήθηκε» καθώς οι αξιωματούχοι έχασαν την υπομονή τους με τον Νετανιάχου, έχασαν την υπομονή τους με την κοινή γνώμη και παρακολούθησαν μια άλλη σκοτεινή στροφή στον πόλεμο – έναν σχεδόν τρίμηνο ισραηλινό αποκλεισμό τροφίμων και φαρμάκων.
«Βλέπουμε συνεχώς αυτές τις φρικτές, φρικτές εικόνες από τη Γάζα», συμπλήρωσε.
«Φτάνουμε στο όριο της αντοχής μας.
Αυτό, για μένα, είναι ενδεικτικό ενός ευρύτερου αισθήματος σε όλη την Ευρώπη».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ποια όμως είναι η στάση των Ευρωπαίων, όπως καταγράφεται από τη Washington Post; Γερμανία Η πρόσφατη ισραηλινή επίθεση σε ένα σχολείο στη Γάζα ώθησε τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς να δηλώσει ότι η βλάβη στους αμάχους «δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της Χαμάς».
Αποτελεί μια απότομη απόκλιση από την γενική υπεράσπιση του Ισραήλ από τη Γερμανία στη διάρκεια του πολέμου, όπως τονίζει η Washington Post.
Ο Μερτς προειδοποίησε το Ισραήλ να μην κάνει «οτιδήποτε που σε κάποιο σημείο οι καλύτεροι φίλοι του δεν είναι πλέον πρόθυμοι να δεχτούν».
Ο καγκελάριος αναγνώρισε ότι η χώρα του ήταν πιο συγκρατημένη στην κριτική της προς το Ισραήλ συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους της «για ιστορικούς λόγους».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Την Τρίτη, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ επιβεβαίωσε την υποστήριξή του προς το Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να το «εκμεταλλεύεται» και ότι η Γερμανία δεν θα «εξαναγκαστεί» σε αλληλεγγύη.
Υπαινίχθηκε την απειλή διακοπής της προμήθειας όπλων στο Ισραή...