Άκρατη αστυνομική βία σε διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Κένυα - Τουλάχιστον δύο νεκροί και 300 τραυματίες Ημερομηνία:
25/6/2025, 19:32 - Εμφανίσεις: 10
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες σήμερα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν στην Κένυα, κυρίως στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, όπου οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονταν επί πολλές ώρες με τους συγκεντρωμένους νεαρούς, επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης ενός έτους από την αιματηρή καταστολή του πρωτοφανούς κινήματος των πολιτών.
Τουλάχιστον 300 είναι οι τραυματίες στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο μιας υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.
«Οι 67 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο εθνικό νοσοκομείο Κενιάτα», δήλωσε αυτή η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και ορισμένοι που πιστεύεται ότι φέρουν τραύματα από σφαίρες, συμπλήρωσε.Χιλιάδες Κενυάτες βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη των διαδηλώσεων του περασμένου έτους, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 60 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χρησιμοποίησε υδροβόλα για να διαλύσει το πλήθος στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και μάρτυρα του Reuters.
Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος τους πυροβόλησε, ενώ ο εκπρόσωπος της κενυάτικης αστυνομίας, Muchiri Nyaga, αρνήθηκε να σχολιάσει τους τραυματισμούς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Δεκάδες τραυματίες Ορισμένοι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις συγκρούστηκαν με την αστυνομία και ένας αξιωματούχος του κεντρικού νοσοκομείου Kenyatta National Hospital της πρωτεύουσας δήλωσε ότι το νοσοκομείο δέχτηκε δεκάδες τραυματίες.
«Μέχρι τις 16:00, 56 ασθενείς είχαν εισαχθεί στο KNH με τραύματα που προκλήθηκαν από τις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.
Οι περισσότεροι είχαν τραύματα από πλαστικές σφαίρες», δήλωσε η πηγή του νοσοκομείου στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στο KNH.
Η πηγή και το τηλεοπτικό κανάλι Citizen Television της Κένυας είχαν προηγουμένως τονίζει ότι τουλάχιστον 10 άτομα είχαν νοσηλευτεί.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Μεγάλα πλήθη παρατηρήθηκαν να κατευθύνονται προς το State House, το γραφε...