Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας κατηγορείται για βιασμούς και κακοποίηση Ημερομηνία:
Σήμερα 27/6/2025, 17:12 - Εμφανίσεις: 8
Η αστυνομία του Όσλο στην Νορβηγία κατηγόρησε τον Μάριους Μποργκ Χόιμπι, τον μεγαλύτερο γιο της πριγκίπισσας της Μέττε-Μαρίτ, για πολλαπλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων βιασμός, σεξουαλική επίθεση και σωματική βλάβη, μετά από εκτενή έρευνα που αφορούσε «διψήφιο» αριθμό φερόμενων θυμάτων.
Ο Χόμπι, 28 χρόνων, που είναι θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον, συνελήφθη αρκετές φορές το 2024 εν μέσω κατηγοριών για βιασμό και προκαταρκτικών κατηγοριών για σωματική βία και εγκληματική ζημιά.
Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο εισαγγελέας της αστυνομίας του Όσλο, Αντρέας Κρουζέφσκι επιβεβαίωσε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων στην υπόθεση, πέρα από το ότι είναι διψήφιος», δήλωσε σύμφωνα με το Euronews.
Η διαλεύκανση της υπόθεσης Τα αποδεικτικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν από μηνύματα κειμένου, καταθέσεις μαρτύρων και έρευνες της αστυνομίας.
Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν μία για βιασμό με σεξουαλική επαφή, δύο για βιασμό χωρίς σεξουαλική επαφή, τέσσερις για σεξουαλική επίθεση και δύο για σωματική βλάβη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο συνήγορος υπεράσπισης Πέταρ Σέκουλιτς δήλωσε στο Associated Press ότι ο Χόιμπι «λαμβάνει πολύ σοβαρά τις κατηγορίες», αλλά αρνείται τις περισσότερες από αυτές, ιδίως εκείνες που σχετίζονται με «σεξουαλική κακοποίηση και βία».
Η υπόθεση έχει απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των νορβηγικών μέσων ενημέρωσης, όπου η βασιλική οικογένεια εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης εκτίμησης.
Ο Χόιμπι, ο οποίος κάποτε ζούσε με το βασιλικό ζεύγος και τα παιδιά τους στην Νορβηγία, την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και τον πρίγκιπα Σβέρρε Μάγκνους, ζει πλέον ανεξάρτητα σε κοντινή απόσταση.
Παραμένει ελεύθερος εν αναμονή πιθανής δίκης και θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του στο δικαστήριο.
Η πριγκίπισσα Μέττε-Μαρίτ έχει προσελκύσει και στο παρελθόν την προσοχή του κοινού το...