Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
27 °C 28%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μαρκάνο δήλωσε αντίο
Ημερομηνία: Σήμερα 4/7/2025, 10:56 - Εμφανίσεις: 16



Ο Ιβάν Μαρκάνο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 χρόνων, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αφήνει πίσω του μια πλούσια και αξιοσέβαστη καριέρα, η οποία περιλάμβανε θητείες σε μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Ρόμα, η Βιγιαρεάλ και η Πόρτο, όπου έπαιξε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του Στην Ελλάδα, ο Μαρκάνο φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2011–2012 και το 2014, συμβάλλοντας σημαντικά στην αμυντική σταθερότητα της ομάδας και κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδας.

Με την ωριμότητα, την ψυχραιμία και την καλή τεχνική του κατάρτιση, κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ και των φιλάθλων.

Η παρουσία του στον Πειραιά άφησε θετικό αποτύπωμα, με τον Ισπανό να αποτελεί σημαντικό κρίκο στην πορεία του συλλόγου εκείνη την περίοδο.

Ο Ιβάν Μαρκάνο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τις ακαδημίες της Ρασίνγκ Σανταντέρ σε ηλικία μόλις 10 χρόνων.

Μέχρι το 2008, είχε πραγματοποιήσει 51 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, χωρίς να σκοράρει.

Τη σεζόν 2008–09, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Οι καλές του εμφανίσεις με τη Ρασίνγκ κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, τόσο από την Ισπανία όσο και από το εξωτερικό.

Τελικά, η Βιγιαρεάλ ήταν εκείνη που τον απέκτησε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο έξι χρόνων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παρά τις υψηλές προσδοκίες, ο Μαρκάνο δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Βιγιαρεάλ, καταγράφοντας μόλις 27 συμμετοχές σε διάστημα τριών χρόνων.

Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στη Χετάφε, όπου βρήκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 38 ματς και σκοράροντας μία φορά.

Την επόμενη χρονιά, τη σεζόν 2011–12, δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Πειραιώς, μετά από προσωπική εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» και πέτυχε 5 γκολ, βοηθώντας την ομά...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
27 °C 28%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies