Ο δεκάλογος της αποκάλυψης του Λανουά Ημερομηνία:
15/7/2025, 18:32 - Εμφανίσεις: 16
Αυτός είναι ο μεσιέ Στεφάν Λανουά! Πριν από έναν χρόνο, μαζί με τους συνεργάτες του, τον Ιταλό Πάολο Βαλέρι και τον Ισπανό Φερνάντες Αλόνσο ανέλαβαν το τιμόνι της διαιτησίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Stoiximan Super League, Super League 2, Κύπελλο Betsson) και συνεχίζουν και για την επόμενη σεζόν.
Ο Λανουά άλλαξε πολλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα είναι καλά.
Σας παρουσιάζουμε την «ακτινοιγραφία» της δουλειάς του μέσα από έναν δεκάλογο.
Τι είναι η τηλεκριτική; Τι γίνεται στην τηλε-εκπαίδευση; Τι είναι η αυτό-αξιολόγησή του; Ποιά είναι τα «μυστικά» του… σπιτιού των διαιτητών (ref-house); Αναλυτικά:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); 1) Η εβδομαδιαία τηλεκριτική: Μπορεί ο Λανουά να μην αναλύει όλες τις φάσεις σε κάθε αγωνιστική, κάτι που προκαλεί ποικίλα σχόλια, όμως είναι ένα βήμα προς τη διαφάνεια.
Η τηλεκριτική γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, ενώ τις φάσεις που σχολιάζονται τις επιλέγει ο ίδιος με τους συνεργάτες του (Βάλερι, Αλόνσο).
Όμως, με ποια κριτήρια; Γιατί ο Λανουά όριζε ξανά διαιτητές που κατακεραύνωνε για λάθος αποφάσεις τους; 2) Η εβδομαδιαία τηλε-εκπαίδευση: Κάτι ανάλογο με την τηλεκριτική.
Γίνεται μέσω διαδικτύου και συμμετέχουν όλοι οι διαιτητές της Super League.
Η διαφορά είναι ότι ο Λανουά τους δείχνει περισσότερες φάσεις, γίνεται συζήτηση, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι διαιτητές ερωτώνται για αποφάσεις συναδέλφων τους, τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση τους.
3) Η αυτό-αξιολόγηση: Οι διαιτητές και οι βοηθοί βλέπουν τα παιχνίδια τους και κρίνουν την απόδοσή τους.
Ο Λανουά και οι λοιποί αρμόδιοι της ΚΕΔ βγάζουν και συμπεράσματα για την προσωπικότητά τους, με τις απαντήσεις που δίνουν ή αν (π.χ.) εμμένουν σε κάποιο λάθος τους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); 4) Η πλατφόρμα ref-house: Η ΕΠΟ την ενοικίασε με εισήγηση του Λανουά.