Το ακριβό κακάο φρενάρει τη ζήτηση και τα κέρδη στην ευρωπαϊκή σοκολατοβιομηχανία Ημερομηνία:
16/7/2025, 22:48 - Εμφανίσεις: 21
Η επιβράδυνση στα εργοστάσια κακάο της Ευρώπης βαθαίνει, υπογραμμίζοντας πως οι ιστορικά υψηλές τιμές περιορίζουν τη ζήτηση και βλάπτουν τα κέρδη των μεταποιητών στην περιοχή με την υψηλότερη κατανάλωση σοκολάτας.
Η ποσότητα των κόκκων που αλέθονται σε βούτυρο και σκόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική πιθανότατα μειώθηκε σχεδόν κατά 5% στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο εν συγκρίσει με την ίδια περίοδο το 2024, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση επτά εμπόρων, μεσιτών και μεταποιητών που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Bloomberg.
Ένας χρόνος πτώση στη ζήτηση και την επεξεργασία κακάο Αυτό θα σηματοδοτούσε ένα τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με μειώσεις σε ετήσια βάση και τις χαμηλότερες ποσότητες που επεξεργάστηκαν για την περίοδο από την αρχή της πανδημίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και άγγιξαν ένα ρεκόρ τον Δεκέμβριο λόγω των κακών συγκομιδών, πλήττοντας εταιρείες σοκολάτας από την Barry Callebaut AG έως την Nestle SA.
Οι σοκολατοποιοί μετακύλησαν την αύξηση του κακάο στους καταναλωτές Οι σοκολατοποιοί αντέδρασαν αυξάνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές, αλλάζοντας τις συνταγές ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερα υλικά πλήρωσης όπως ξηρούς καρπούς και χρησιμοποιώντας φυτικά έλαια ως υποκατάστατο του βουτύρου κακάο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Τα επίπεδα τιμών που έχουμε δει τους τελευταίους 12 έως 15 μήνες έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην κατανάλωση», δήλωσε ο Steve Waterridge, επικεφαλής έρευνας στην Tropical Research Services by Expana.
«Οι όγκοι έχουν μειωθεί, αλλά και οι εταιρείες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν λιγότερο κακάο υποκαθιστώντας το με άλλα συστατικά».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Μειώνεται η επεξεργασία κακάο Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κακάο θα δημοσιεύσει στοιχεία άλεσης...