Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.9 °C 61%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λέκκας: Ο σεισμός των 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία «έχει διεγείρει όλη τη χερσόνησο Καμτσάτκα»
Ημερομηνία: 30/7/2025, 11:56 - Εμφανίσεις: 15



Διέγερση όλης της χερσονήσου Καμτσάτκα στον Ειρηνικό έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός των 8,8 βαθμών που κατεγράφη σήμερα Τετάρτη στον Ειρηνικό προκαλώντας τσουνάμι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα.

«Συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλυτέρων σεισμών που έχουν καταγραφεί στην περίοδο της ενόργανης σεισμικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο» «Έχουμε να κάνουμε με μία διέγερση ουσιαστικά όλης της χερσονήσου Καμτσάτκα εξαιτίας της σύγκρουσης που υπάρχει μεταξύ των πλακών του Ειρηνικού Ωκεανού από την ανατολική πλευρά και της Ευρασίας από την άλλη πλευρά», εξήγησε ο κ.

Λέκκας μιλώντας στο ERTNews.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τις τελευταίες 20 ημέρες, συνέχισε ο ίδιος, είχαν προηγηθεί εκατοντάδες σεισμοί πάνω από 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός των 8,8 Ρίχτερ που πυροδότησε έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για επικίνδυνα τσουνάμι στις ρωσικές ακτές και σε αυτές πολλών άλλων κρατών που βρέχονται από τον Ειρηνικό ήταν ο ισχυρότερος που έχει καταγραφτεί από το 1952.

«Μετά τον σεισμό των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:30 ώρα Ελλάδας, έχουμε την προειδοποίηση για τσουνάμι», εξηγεί ο Ευθύμιος Λέκκας και προσθέτει: «Ήταν ένας μεγάλος σεισμός.

Συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλυτέρων σεισμών που έχουν καταγραφεί στην περίοδο της ενόργανης σεισμικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας σεισμός, ο οποίος επειδή είναι στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της χερσονήσου Καμτσάτκα, θα μπορούσε να επιφέρει τσουνάμι όπως ήδη έγινε και βεβαίως οι χώρες όπως η Ιαπωνία, η Χαβάη και οι άλλες παρακείμενες χώρες στον Ειρηνικό Ωκεανό έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Σεισμός: Το τσουνάμι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τη Χιλή Ο κ.

Λέκκας δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να προβλέψει σε τι ύψος θα μπορούσε να είναι το τσουνάμι που θα προσβάλει τις ακτές, σημειώνοντας ότι η προειδοποίηση έχει γίνει και η απομάκρυνση του πληθυσμού έχει πραγματοποιηθεί από τις πρώτες κιόλας ώρες...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.9 °C 61%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies