Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.6 °C 25%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γάζα: Ανάγκη για «θεμελιώδεις αλλαγές» στον πόλεμο, βλέπει η Γερμανία
Ημερομηνία: Σήμερα 2/8/2025, 03:44 - Εμφανίσεις: 22



Την ανάγκη για «θεμελιώδεις αλλαγές» στον πόλεμο της Γάζας ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ, αναφερόμενος σ’ «αφόρητη» κατάσταση για τους αμάχους, και προανήγγειλε πρωτοβουλία του Βερολίνου για συνομιλίες μ’ αραβικά κράτη (φωτογραφία του Reuters/Ali Sawafta, επάνω, από την επίσκεψη του Γιόχαν Βάντεφουλ, δεύτερος από δεξιά, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη).

«Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει προκλήσεις και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η γερμανική εμπλοκή» «Φαίνεται ότι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει προκλήσεις και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η γερμανική εμπλοκή.

Δεν μπορούμε εσαεί απλώς να παρακολουθούμε», δήλωσε ο κ.

Βάντεφουλ στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, αμέσως έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Ισραήλ και στη Δυτική Οχθη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Γκίντεον Σάαρ σχεδόν καθημερινά κι επανέλαβε ότι «δυστυχώς η κατάσταση έχει κλιμακωθεί σε τέτοιο βαθμό που το Ισραήλ είναι κάθε μέρα όλο και πιο απόμακρο».

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί ν’ αφήσει τη Γερμανία ασυγκίνητη, είπε, επισημαίνοντας ότι για την αναγκαία αλλαγή είναι απαραίτητη και η άσκηση πίεσης προς τη Χαμάς.

Κάλεσε μάλιστα τις χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με την οργάνωση ν’ ασχοληθούν με την προσπάθεια για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, αναφέροντας ονομαστικά την Τουρκία και το Κατάρ.

«Οποιος ενδιαφέρεται για το καλό των Παλαιστινίων, θα πρέπει και να προσπαθήσει γι αυτό», υπογράμμισε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Οχι» στην αναγνώριση Απαντώντας σ’ ερωτήσεις αναφορικά με πιθανότητα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από το Βερολίνο, ο κ.

Βάντεφουλ δήλωσε εκ νέου ότι η Γερμανία, σ’ αντίθεση με τη Γαλλία και τη Βρετανία, εξακολουθεί ν’ απορρίπτει πιθανότητα, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.6 °C 25%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies