Εθνική Ελλάδας: Τα σενάρια για την κατάταξη έπειτα από την ήττα από τη Βοσνία – Από πρώτη μέχρι τέταρτη Ημερομηνία:
2/9/2025, 19:08 - Εμφανίσεις: 7
Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βοσνία και έχασε με 80-77, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του Eurobasket 2025.
Πλέον, μετά από αυτό το αποτέλεσμα αλλάζουν αρκετά όσον αφορά τα σενάρια και τις θέσεις που θα μπορούσε να τερματίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού θα μπορούσε να βρεθεί τόσο πρώτη, όσο και… τέταρτη στο τέλος της φάσεις των ομίλων.
Με νίκη επί της Ισπανίας η Εθνική Ελλάδας είναι πρώτη σε κάθε περίπτωση Αρχικά πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν έχει άμεσο ενδιαφέρον για τη «γαλανόλευκη» το αποψινό παιχνίδι της Ισπανίας με την Ιταλία, κι αυτό επειδή αν η Ελλάδα κάνει το καθήκον της και νικήσει τη «φούρια ρόχα» στην τελευταία αγωνιστική τότε αυτομάτως τερματίσει πρώτη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η ήττα και τα σενάρια Από εκεί και πέρα αν η χώρα μας ηττηθεί από τον κακό της… δαίμονα τότε υπάρχουν διάφορα σενάρια που θα μπορούσε να τη φέρουν ακόμα και στην τέταρτη θέση του ομίλου.
Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο τη νίκη των Ιταλών επί της Κύπρου έχουν τα εξής σενάρια: googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); – Αν η Ιταλία νικήσει την Ισπανία και η Βοσνία επικρατήσει στην τελευταία αγωνιστική τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στο 3-2 με Ισπανία, Βοσνία και Ελλάδα.
Έτσι η χώρα μας θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του πίνακα.
Ιταλία 4-1 Ισπανία 3-2 Βοσνία 3-2 Ελλάδα 3-2googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); – Αν πάλι η Ιταλία νικήσει την Ισπανία και η Γεωργία επικρατήσει της Βοσνίας, τότε υπάρχει ξανά τριπλή ισοβαθμία.
Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να χάσει με τουλάχιστον 29 πόντους από την Ισπανία και έτσι να τερματίσει στην τρίτη θέση.
Ιταλία 4-1 Ελλάδα 3-2 (+41) Ισπανία 3-2 (-13) Γεωργία 3-2 (-27)googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); – Αν τώρα οι Ισπανοί επικρατήσουν της Ιταλίας και οι Γεωργιανοί της Βοσνίας τότε σε νέα τριπλή ισοβαθμία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι στη δεύτερη θέ...