Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
21.2 °C 49%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να τα βάλουν με τη Κίνα, αλλά...
Ημερομηνία: 7/9/2025, 20:44 - Εμφανίσεις: 7



Μπορεί καθ’ όλο τον 20ό αιώνα, οι ΗΠΑ να παρήγαγαν και να καινοτομούσαν περισσότερο από τη Γερμανία, την Ιαπωνία και ίσως και την ΕΣΣΔ, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση με την Κίνα σήμερα είναι διαφορετική.

Στους δείκτες που μετρούν περισσότερο στον στρατηγικό ανταγωνισμό, έχει ήδη ξεπεράσει τις ΗΠΑ.

«Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο -την Κίνα- που υπερέχει σε κλίμακα στους περισσότερους κρίσιμους δείκτες ισχύος».

Αυτό αναφέρουν σε ανάλυσή τους στους New York Times, οι Κερτ Κάμπελ πρώην αν.

υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και Ρας Ντόσι, πρώην στέλεχος στου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, ειδικός στην Κίνα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Η αμερικανική εθνική ικανότητα, από μόνη της, ίσως να μη φτάνει για να ανταποκριθεί στην πρόκληση» αναφέρουν στην ανάλυσή τους οι δύο αξιωματούχοι.

Μπορεί η Η Κίνα να υποφέρει από συρρικνούμενο και γηράσκοντα πληθυσμό, υπερβάλλουσα βιομηχανική ικανότητα, επισφαλή δημόσια οικονομικά και υψηλό χρέος, αλλά κάθε σοβαρή αμερικανική στρατηγική πρέπει να πάρει υπόψη την ψυχροπολεμική ρήση «η ποσότητα έχει από μόνη της ποιότητα».

Σκληροί δείκτες Ειδικότερα, τα στοιχεία που παραθέτουν οι δύο Αμερικανοί δεν μπορούν παρά να προκαλούν δες στους Αμερικανούς ιθύνοντες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η κινεζική οικονομία παραμένει σχεδόν 30% μεγαλύτερη από της Αμερικής, αν ληφθεί υπόψη η αγοραστική δύναμη.

Διαθέτει διπλάσια βιομηχανική ικανότητα, παράγοντας πολύ περισσότερα αυτοκίνητα, πλοία, χάλυβα και φωτοβολταϊκά από τις ΗΠΑ, καθώς και πάνω από το 70% των παγκόσμιων μπαταριών, ηλεκτρικών οχημάτων και κρίσιμων ορυκτών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Στην επιστήμη και την τεχνολογία, η Κίνα παράγει περισσότερα ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δημοσιεύσεις με τις περισσότερες αναφορές από τις ΗΠΑ.

Στρατιωτικά, διαθέτει τον μεγαλύτερο ναυτικό στόλο στον κόσμο,...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
21.2 °C 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies