Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
25.8 °C 54%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αύξηση στις εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα παρατήρησε ο ΟΗΕ - «Η κυβέρνηση εμπόδισε τους πολίτες να ζουν ανεξάρτητα»
Ημερομηνία: Σήμερα 12/9/2025, 15:00 - Εμφανίσεις: 22



Έκθεση δημοσίευσε ο ΟΗΕ, στην οποία αναφέρεται στα ευρήματά του για την αύξηση της εφαρμογής της θανατικής ποινής στη Βόρεια Κορέα, μεταξύ άλλων και σε άτομα που συλλαμβάνονται να παρακολουθούν και να μοιράζονται ξένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Η δικτατορία, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, υποβάλλει επίσης τον λαό της σε περισσότερη καταναγκαστική εργασία, περιορίζοντας παράλληλα περαιτέρω τις ελευθερίες του, προσθέτει η έκθεση.

Αυξημένη η εφαρμογή της θανατικής ποινής στη Βόρεια Κορέα Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι την τελευταία δεκαετία το κράτος της Βόρειας Κορέας έχει ενισχύσει τον έλεγχο σε «όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Κανένας άλλος πληθυσμός στον κόσμο σήμερα δεν υπόκειται σε τέτοιους περιορισμούς», καταλήγει η έκθεση, προσθέτοντας ότι η επιτήρηση έχει γίνει «πιο διαδεδομένη», μερικώς χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, σύμφωνα με άρθρο του BBC.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, δήλωσε ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, οι Βορειοκορεάτες «θα υποστούν ακόμα περισσότερο τα δεινά, τη βίαιη καταστολή και τον φόβο που έχουν υπομείνει για τόσο καιρό».

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε περισσότερες από 300 συνεντεύξεις με άτομα που διέφυγαν από τη Βόρεια Κορέα τα τελευταία 10 χρόνια, διαπίστωσε ότι η θανατική ποινή χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Όσοι διέφυγαν δήλωσαν στους ερευνητές του ΟΗΕ ότι από το 2020 και μετά έχουν αυξηθεί οι εκτελέσεις για διανομή ξένου περιεχομένου.

Από το 2015 έχουν θεσπιστεί τουλάχιστον έξι νέοι νόμοι που επιτρέπουν την επιβολή της ποινής.

Ένα έγκλημα που μπορεί πλέον να τιμωρηθεί με θάνατο είναι η παρακολούθηση και η κοινή χρήση περιεχομένου ξένων μέσων ενημέρωσης, όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουνκαταβάλει προσπάθεια να περιορίσει την πρόσβαση των πολιτών σ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
25.8 °C 54%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies