Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μοιρασιά τηλε-αδειών, εκλογές μυρίζουν…τελικά
Ημερομηνία: 23/9/2025, 08:12 - Εμφανίσεις: 56

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται άγρια στριμωγμένη ανάμεσα στο ξέσπασμα συνεχόμενων σκανδάλων αλλά και την εγκληματική κοινωνική της πολιτική. Με το βλέμμα στραμμένο στη βέβαιη μείωση κοινοβουλευτικών εδρών, το μέγαρο Μαξίμου παρουσίασε το “νομοσχέδιο” για τη χορήγηση περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών. Από όσα δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος θα βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε προνομιακή σχέση στις επαφές και συνομιλίες με τους ολιγάρχες της ενημέρωσης, δεν πρόκειται για έναν κανονικό νόμο αλλά για νομιμοποίηση έναντι ενός “συμβολικού” ποσού, όσων περιφερειακών καναλιών ήδη εκπέμπουν.

Τα σημαντικά deal αφορούν την περιφέρεια Αττικής όπου το τηλεοπτικό τοπίο τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε σημαντικά με την είσοδο ισχυρών επιχειρηματικών.

Η τριανδρία Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου που έβαλε λουκέτο στο “κεντρώο” Αttica TV πριν μήνες, επενδύει πολλά στο Action 24 και επιθυμεί την άδεια που θα το επιτρέψει να επεκταθεί ψηφιακά και πανελλαδικά, μέσω των δικτυώσεων. Δεν θέλει εκ τούτου να “αγοράσει” με τον ισχύοντα νόμο Παππά, την 7η πανελλαδική άδεια που είναι ελεύθερη.

Το Mega news του Βαγγέλη Μαρινάκη, το Kontra Channel των Κουρή-Χατζηνικολάου που βρίσκεται υπό πώληση αλλά και το κανάλι Ναυτεμπορική TV (Εψιλον TV) του Δ. Μελισσανίδη επιθυμούν επίσης νομιμοποίηση με άδεια. Στην ουρά των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ακόμη το One Channel του Διονύση Παναγιωτάκη το οποίο κανείς δεν αποκλείει ότι θα επιστρέψει μέσω συνεργασίας με το Mega news στην ιδιοκτησιακή επιρροή της Alter ego.

Διαφορετικός είναι ο χαρακτήρας της διαπραγμάτευσης του Μαξίμου με τους άλλους μεγάλους περιφερειακούς σταθμούς της χώρας. Η επιρροή τους στο τοπικό κοινό είναι αναμφισβήτητη καθώς τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια κατέχουν ενημερωτικές ιστοσελίδες αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ημερήσιες ή εβδομαδιαίες εφημερίδες. Και στην Περιφέρεια, κυρίως σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους ημέτερους “περιφερειακούς ολιγάρχες”, υποστηρίζοντας τις αγοραπωλησίες καναλιών τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο “νομοσχέδιο” των περιφερειακών αδειών το κριτήριο θα είναι ο χρόνος εκπομπής ενός καναλιού. Όσο παλαιότερη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας εξαγόρασαν οι ολιγάρχες τόσα περισσότερα μόρια θα λαμβάνουν…Τα κριτήρια εργαζομένων και εγκαταστάσεων θα λειτουργούν συμπληρωματικά…

Οι ειδήσεις στα media

H υπομονή των εργαζομένων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” εξαντλήθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις, οι απλήρωτοι μισθοί έφθασαν πάλι τους τρεις. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται απεργιακές κινητοποιήσεις, (δείτε εδώ τη νέα απόφαση)) ενώ παράλληλα θα διεκδικηθούν οι μισθοί και με ένδικα Μέσα. Η ΕΣΗΕΑ από τη δική της πλευρά αποφάσισε για μια ακόμη φορά να στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους βουλευτές του κόμματος.

Το “αντικυβερνητικό” μέτωπο στα media φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά με την πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αν και “ανταγωνιστές” με την έκδοση δύο εφημερίδων, της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” από την Alter ego του Μαρινάκη και την εξαγορά της “Εφημερίδας των Συντακτών” από τον Μελισσανίδη, (που θα απευθύνονται στο λεγόμενο “κεντροαριστερό κοινό”), οι δυο ολιγάρχες διατηρούν άριστες σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταβίβαση της “Εφημερίδας των Συντακτών” στον Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται στην τελευταία φάση της. Το αντίτιμο πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα δοθούν στους “συνεταιριστές” της εφημερίδας αλλά και στους χρωστούμενους μισθούς. Στην πρόταση της πλευράς Μελισσανίδη περιέχεται η εργασία και στο τηλεοπτικό κανάλι της “ Ναυτεμπορικής” με επιπλέον αμοιβή. Μετά την εξαγορά η εφημερίδα θα μετακομίσει από το κέντρο της Αθήνας στον Πειραιά στο κτίριο της Ναυτεμπορικής.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ στις 6-7 Σεπτεμβρίου 



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies