Γάζα: «Χτύπησε το κουδούνι» χωρίς σχολεία - 300.000 μαθητές αρχίζουν μαθήματα λέει η UNRWA Ημερομηνία:
Σήμερα 19/10/2025, 00:36 - Εμφανίσεις: 14
Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε την επανέναρξη της εκπαίδευσης στη Γάζα μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω του συνεχιζόμενου ισραηλινού πολέμου.
Περίπου 300.000 μαθητές θα επωφεληθούν, με 10.000 να παρακολουθούν μαθήματα δια ζώσης σε κέντρα φιλοξενίας και τους υπόλοιπους να μαθαίνουν διαδικτυακά με περισσότερους από 8.000 δασκάλους.
In #Gaza, over 8,000 UNRWA teachers stand ready to help children go back to learning and resume their education.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); UNRWA is the largest humanitarian organisation in Gaza and must be allowed to do its work unimpeded.
Children in Gaza have been out of school for far too long.… pic.twitter.com/7P9632Lr1o — UNRWA (@UNRWA) October 18, 2025document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Τα σχολεία ήταν κλειστά από τις 7 Οκτωβρίου 2023, καθώς πολλά από αυτά μετατράπηκαν σε καταφύγια εκτοπισμένων, βομβαρδίστηκαν, υπέστησαν ζημιές και απώλειες, ανατινάχτηκαν ή καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Ο πόλεμος προκάλεσε το θάνατο 17.711 μαθητών και τον τραυματισμό 25.897, ενώ 763 εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν.
Η UNRWA προειδοποίησε ότι οι ισραηλινοί περιορισμοί στην ανθρωπιστική βοήθεια περιορίζουν την πρόσβαση σε βασικά εκπαιδευτικά είδη, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την εκπαιδευτική και ανθρωπιστική κατάσταση, ειδικά με την προσέγγιση του χειμώνα.
Η Γάζα ξεκινά με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και 10.000 παιδιά να παρακολουθούν διά ζώσης Ο οργανισμός έχει «θέσει σε εφαρμογή σχέδια για την επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για 300.000 Παλαιστίνιους μαθητές στην UNRWA και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί», δήλωσε ο Αντνάν Αμπού Χάσνα, σύμβουλος μέσων ενημέρωσης της UNRWA, σε τηλεοπτικές δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν μέσω της αμερικανικής εταιρείας κοινωνικών μέσων X.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); In #Gaza, children are out of school for a third yea...