Γρηγόρης Σκλήκας: Το who is who του μάνατζερ των ΕΛΤΑ που του τράβηξε το χαλί η κυβέρνηση Ημερομηνία:
4/11/2025, 17:52 - Εμφανίσεις: 21
Από τη σκληρή πραγματικότητα του ιδιωτικού τομέα, ο Γρηγόρης Σκλήκας μέσα σε δυο χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με τον παραλογισμό της πολιτικής διαχείρισης των προβληματικών ΔΕΚΟ.
Ο μάνατζερ με τις πλούσιες περγαμηνές και την παρουσία σε υψηλόβαθμες θέσεις πολυεθνικών ανέλαβε τα ηνία των ΕΛΤΑ το 2023, έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της βαθιά ελλειμματικής εταιρείας.
Όταν όμως ήρθε η ώρα των σκληρών αποφάσεων, ο Γρηγόρης Σκλήκας βρέθηκε στη γωνία, δεχόμενος τα πυρά από τους βουλευτές της ΝΔ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και βρέθηκε και απόμακρος από την ίδια την κυβέρνηση.
Ενώ αρχικά φάνηκε να τον στηρίζουν, τελικά υπό τη πίεση των έντονων αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους, του τράβηξαν το χαλί, χρεώνοντάς του, ανάλγητες αποφάσεις εν συγκρίσει με το κοινωνικό χαρακτήρα των ΕΛΤΑ.
Ο ίδιος ωστόσο αποχωρώντας και μιλώντας με τη γλώσσα του τεχνοκράτη προειδοποιεί ότι «αν το σχέδιο αυτό δεν εφαρμοστεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε κίνδυνο η ρευστότητα και η δυνατότητα καταβολής μισθών στους εργαζομένους».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πριν την αποχώρηση Σκλήκα, παρόμοιες υποθέσεις είχαμε και στο παρελθόν.
Η «χοάνη» των ΔΕΚΟ έχει καταπιεί και άλλους αρκετούς καταξιωμένους μάνατζερ στις επιχειρήσεις που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον ιδιωτικό τομέα και να υπηρετήσουν το Δημόσιο.
Από τις πιο ηχηρές αποχωρήσεις μάνατζερ που εντοπίστηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης ήταν του Τάκη Αθανασόπουλου από την ΔΕΗ και του Παναγή Βουρλούμη από τον ΟΤΕ.
Από τον ιδιωτικό τομέα στα δημόσια ταχυδρομεία Παρότι βρέθηκε τώρα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ο Γρηγόρης Σκλήκας είναι αρκετά άγνωστος στην εγχώρια επιχειρηματικότητα.
Μάλιστα, με σπουδές στα Οικονομικά και κάτοχος MSc στην Επιστήμη των υπολογιστών θεωρείται ένας από τους πιο καταρτισμένους μάνατζερ της γενιάς του.
Έχει διατελέσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε θέσεις διοίκησης πολυεθνικών σε τομείς Foo...