Λούβρο: Σταρ των social media και πρώην φύλακας μουσείου o ύποπτος για τη ληστεία Ημερομηνία:
5/11/2025, 22:24 - Εμφανίσεις: 21
Λίγες ημέρες από τότε που εντοπίστηκε ότι οι ληστές των κοσμημάτων στο Λούβρο ήταν απλώς «μικροκακοποιοί», δόθηκε στη δημοσιότητα το προφίλ ενός από τους τέσσερις υπόπτους.
Αποτελεί τον Αμπντουλαγέ Ν., που σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, είναι τοπικός σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχει πάθος για τις μοτοσικλέτες.
Έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ έχει εργαστεί σε μουσείο.
Στο κέντρο Πομπιντού, για την ακρίβεια.
Τέσσερις ύποπτοι, που ακόμα δεν έχει διασαφηνίσει αν δούλεψαν μόνοι τους ή έκλεψαν τα κοσμήματα αξίας άνω των 88 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό κάποιου άλλου, ήδη κρατούνται από τις αρχές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Συνελήφθη στο σπίτι του Ο Αμπντουλαγέ Ν.
είναι 39 χρόνων.
Συνελήφθη στο σπίτι του στο Ομπερβιγέ, το προάστιο στα βόρεια του Παρισιού όπου γεννήθηκε, έξι ημέρες μετά τη ληστεία της 19ης Οκτωβρίου.
Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για οργανωμένη κλοπή και συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος.
Σήμερα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, επρόκειτο να δικαστεί για άλλη υπόθεση: πρόκληση ζημιών σε δημόσια περιουσία.
Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε, καθώς, εξαιτίας της σύλληψής του για τη ληστεία στο Λούβρο, δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για «γαλήνια» ακρόαση.
Αιτία, το αυξημένο «ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και των πρόσφατων γεγονότων».
Ένας από τους δικηγόρους του δήλωσε ότι η υπεράσπισή του θα είναι «εξαιρετικά προσεκτική» όσον αφορά τον «σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας».
Και πως θα στοχεύσει στην προστασία των δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής του πελάτη τους, παρά την εξαιρετική φύση της υπόθεσης του Λούβρου.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Πώς έγινε η ληστεία Τέσσερα άτομα έχουν προφυλακιστεί ως ύποπτα για τη ληστεία.
Η τετραμελής συμμορία χρησιμοποίησε ένα κλεμμένο φορτηγό με επεκτεινόμενη σκάλα και ανυψωτικό φορτίου για να φτάσει στο παράθυρο του πρώτου ορόφου της γκαλερί «Απόλλων» του μουσείου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); ...