Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
9.9 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ληστεία στο Λούβρο: Αναζητώντας τα κοσμήματα του Ναπολεόντα στους διαδρόμους του υποκόσμου στην Αμβέρσα
Ημερομηνία: Σήμερα 13/11/2025, 00:48 - Εμφανίσεις: 20



Λίγες ώρες μετά το πρώτο σοκ της ληστείας στο Λούβρο, η βελγική αστυνομία έλαβε μια ειδοποίηση από τους Γάλλους ομολόγους της.

Ζητούσαν τις βελγικές αρχές να είναι σε εγρήγορση, καθώς ήταν πιθανό κάποιος νακαταβάλει προσπάθεια να πουλήσει τα κλεμμένα κοσμήματα της εποχής του Ναπολέοντα στην Αμβέρσα.

Η ειδοποίηση έγινε μέσω του δικτύου «Ροζ Διαμάντι».

Αποτελεί ένα ασφαλές κανάλι που εποπτεύεται από τη Europol και το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα σε αστυνομικούς ερευνητές που ειδικεύονται σε κλοπές μεγάλης αξίας.

Οι γαλλικές αρχές έχουν θέσει τέσσερα άτομα υπό επίσημη έρευνα εν συγκρίσει με τη ληστεία στο Λούβρο, αλλά δεν έχουν ακόμα επανακτήσει τα κοσμήματα αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αμβέρσα, κόμβος του εμπορίου διαμαντιών Η Αμβέρσα, το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου, είναι η καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου διαμαντιών από τον 16ο αιώνα.

Το 2024, οι χονδρέμποροί της διαπραγματεύτηκαν πολύτιμους λίθους αξίας σχεδόν 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αμβέρσα, το κέντρο εμπορίου κοσμημάτων / REUTERS/Geert Vanden Wijngaert Παράλληλα, τις τελευταίες δεκαετίας, δίνει μάχη ενάντια στη δράση του υποκόσμου και του παράνομου εμπορίου πολύτιμων λίθων.

Καταστήματα χρυσού και κοσμημάτων, τα οποία διαχειρίζονται άτομα κυρίως καταγωγής από τη Γεωργία, εμφανίζονται ως νόμιμες επιχειρήσεις.

Πάντως, υπογείως προσφέρουν σε εγκληματίες από όλη την Ευρώπη ένα κανάλι μέσω του οποίου μπορούν να πουλήσουν κλεμμένο χρυσό ή κοσμήματα.

Απαντώντας στο πρακτορείο Reuters για την έρευνα, η εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε: «Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις».document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η αστυνομία της Αμβέρσας κινητοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήψη της ειδοποίησης για το «Ροζ Διαμάντι», ανέφεραν οι δύο Βέλγοι αξιωματικοί, αλλά χωρίς να δώσουν τα ονόματά τους.

«Από όταν συνέβη αυτό… ειδικά στην Αμβέρσα, με όλα τα κοσμηματοπωλεία, είμαστε σε εγρήγορση», είπαν.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
9.9 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies