Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Καταιγίδα
5.5 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τουρκία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκινά η ναυπήγηση αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας
Ημερομηνία: Σήμερα 27/11/2025, 16:52 - Εμφανίσεις: 14



Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι εργολάβοι είχαν αρχίσει τη ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας, προσθέτοντας πως το πλοίο αυτό θα αποτελέσει τμήμα του σχεδιαζόμενου αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος πολλαπλών επιπέδων «Χαλύβδινος Θόλος» της χώρας.

«Το πλοίο μας, που είναι τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου, θα ναυπηγηθεί το ταχύτερο δυνατό» Η Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ για την οποία το Reuters σημειώνει πως έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας της και έχει μειώσει την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει τον «Χαλύβδινο Θόλο» της – παρόμοιο με το σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» του Ισραήλ – τον Ιούλιο του 2024.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Συμβόλαια ύψους 6,5 δισ.

δολαρίων ανακοίνωσε η Τουρκία Όπως τονίζει το
ΑΠΕ - ΜΠΕ, χθες, Τετάρτη, η τουρκική Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών, η ανώτατη αρχή αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, δήλωσε πως οι τουρκικές εταιρίες του αμυντικού τομέα υπέγραψαν συμβόλαια ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τον «Χαλύβδινο Θόλο».

«Η κατασκευή του πρώτου κομματιού του πρώτου πλοίου στο πλαίσιο του ‘Προγράμματος Αντιτορπιλικού Αντιαεροπορικής Άμυνας TF-2000’ έχει ξεκινήσει στη Ναυτική Διοίκηση Ναυπηγείων της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε το υπουργείο στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

«Το πλοίο μας, που είναι τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου, θα ναυπηγηθεί το ταχύτερο δυνατό, και θα έχει σημαντική συμβολή στις ικανότητές μας αντιαεροπορικής άμυνας», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα «Χαλύβδινος Θόλος» περιλαμβάνει 47 συστατικά στοιχεία, από ραντάρ και πυραύλους μέχρι ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και στοιχεία αντιαεροπορικής άμυνας διαφόρων βεληνεκών....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Καταιγίδα
5.5 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies