Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
2.5 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Υεμένη: Αμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων από τους Χούθι απαιτεί το ΣΑ του ΟΗΕ
Ημερομηνία: Σήμερα 24/12/2025, 04:16 - Εμφανίσεις: 15



Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανεπιβεβαίωσαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Υεμένη, καθώς και τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης και ευημερίας για τον λαό της χώρας (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ).

Αμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων όσους κρατούνται από τους Χούθι Τόνισαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εξελίξεων, στην Υεμένη δεν ευνοεί την πρόοδο, έκαναν έκκληση για αποκλιμάκωση και ενθάρρυναν την εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών από όλα τα μέρη και τους περιφερειακούς παράγοντες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Υπογράμμισαν τη σταθερή στήριξή τους στις προσπάθειες για μια πολιτική διευθέτηση και για τον τερματισμό των δεινών του λαού της Υεμένης.

Στην ανακοίνωσή τους επανεπιβεβαίωσαν τη σαφή προσήλωσή τους στην ενότητα, κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Υεμένης, καθώς και στο Προεδρικό Συμβούλιο Ηγεσίας και την Κυβέρνηση της Υεμένης.

Τα μέλη του Συμβουλίου επανέλαβαν την καταδίκη τους «με τους πιο έντονους όρους» για τις συνεχιζόμενες κρατήσεις από τους Χούθι προσωπικού του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, εθνικών και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διπλωματικών αποστολών.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Βαθιά ανησυχία Εξέφρασαν βαθιά ανησυχία για την κατάσταση των ατόμων αυτών, που κρατούνται από το 2021, 2023, 2024 και 2025, καθώς και εκείνων που κρατούνται από τις 18 Δεκεμβρίου 2025.

Επιπλέον επανέλαβαν την απαίτησή τους για την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων όσους κρατούνται από τους Χούθι και τόνισαν εκ νέου ότι όλες οι απειλές κατά όσων παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και συνδρομή είναι απαράδεκτες και επιδεινώνουν τη ζοφερή ανθρωπιστική κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
2.5 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies