Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
4.5 °C 32%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι απειλές Τραμπ στη Γροιλανδία «στέλνουν» τους επενδυτές σε καταφύγια πέρα από χρυσό και μετοχές άμυνας
Ημερομηνία: Σήμερα 13/1/2026, 06:44 - Εμφανίσεις: 28



Ολο το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές έχουν ποντάρει πολλά στον χρυσό και στις ευρωπαϊκές μετοχές άμυνας με φόντο τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ να καταλάβει τη Γροιλανδία.

Απειλές που δημιουργούν σενάρια για το τέλος του ΝΑΤΟ όπως είναι μέχρι σήμερα και για ανατροπή της παγκόσμιας τάξης και της ισχύος του δολαρίου.

Στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, οι αναλυτές εκτιμούν πως η άνοδος και για τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία θα συνεχιστεί, ωστόσο κοιτάζοντας σε βάθος χρόνου οι επενδυτές ψάχνουν και άλλες τοποθετήσεις. Ενώ μέχρι την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και την αρπαγή κυριολεκτικά του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, οι επενδυτές έδειχναν να αγνοούν τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ήρθαν πιο κοντά ως πιθανό σενάριο.

Και δεν είναι μόνο η Γροιλανδία και η Βενεζουέλα.

Ο Τραμπ τις τελευταίες μέρες έχει δηλώσει απροκάλυπτα ότι έχει θέσει υπό διερεύνηση πιθανότητα να μεσολαβήσει στο εσωτερικό του Ιράν, ενώ, στα αμερικανικά πράγματα, η απειλή της αμερικανικής κυβέρνησης να ασκήσει ποινική δίωξη στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέρομ Πάουελ, έχει αναζωπυρώσει τις ανησυχίες αναφορικά με την ανεξαρτησία της.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο χρυσός επισήμανε άνοδο άνω του 4% την περασμένη εβδομάδα μετά τη σύλληψη του Μαδούρο και έφτασε σε νέο ρεκόρ την Δευτέρα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές του τομέα άμυνας έφτασαν σε νέα ιστορικά υψηλά την Δευτέρα και την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων πέντε χρόνων, με άνοδο κατά 10%.

Πολλοί επενδυτές έχουν ήδη ζητήσει μεγάλη έκθεση στο χρυσό, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή hedge fund Ρέι Ντάλιο, ο οποίος πέρυσι επισήμανε μια μεγάλη σχετική υποαπόδοση των αμερικανικών μετοχών.

Αμφισβήτηση της παγκόσμιας τάξης; Οι φιλοδοξίες των ΗΠΑ για την απόκτηση της Γροιλανδίας θα ήταν δυνατόν να έχουν ευρείες επιπτώσεις, όχι μόνο για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τις...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
4.5 °C 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies