Ιταλία: Κινηματογραφικό «ριφιφί» με ομηρία σε τράπεζα στη Νάπολη μέρα μεσημέρι - Διέφυγαν οι δράστες Ημερομηνία:
Σήμερα 17/4/2026, 14:12 - Εμφανίσεις: 26
Κινηματογραφική ληστεία με τη μέθοδο του «ριφιφί» κατεγράφη στην Ιταλία χθες, Πέμπτη, με ομάδα τουλάχιστον πέντε κακοποιών να εισβάλλουν στην τράπεζα από την τρύπα που είχαν ανοίξει στο δάπεδο και να κρατούν ομήρους 25 πελάτες, μέχρι να συλλέξουν τη λεία τους και να διαφύγουν.
Καραμπινιέροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες έφτασαν άμεσα στο σημείο έπειτα από τηλεφώνημα περαστικού, περικύκλωσαν το σημείο και είχαν αρχίσει τη διαβούλευση με τους κακοποιούς, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι.
Τα μέλη της σπείρας φορούσαν μάσκες ηθοποιών του Χόλιγουντ, από παπιέ-μασέ, και εισήλθαν στο υπουποκατάστημα της τράπεζας μέσω της σήραγγας που είχαν ανοίξει, αφού πρώτα άδειασαν τις προσωπικές θυρίδες.
Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι το ύψος της λείας είναι άγνωστο για την ώρα, καθώς οι ληστές δεν πήραν μετρητά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Καραμπινιέροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες έφτασαν άμεσα στο σημείο έπειτα από τηλεφώνημα περαστικού Napoli: rapina in banca con ostaggi, Carabinieri del Gis irrompono all’interno Roma, 16 apr.
(LaPresse) – I carabinieri del Gruppo intervento speciale (Gis), hanno fatto irruzione nella filiale della banca Credit Agricole, dove si sospettava potessero ancora nascondersi i banditi pic.twitter.com/TZaePm3qFE — Francesco Borrelli (@NotizieFrance) April 16, 2026document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Ριφιφί» στην Ιταλία: Η απελευθέρωση των ομήρων Οι κακοποιοί είχαν οχυρωθεί μέσα στην τράπεζα μαζί με τους 25 ομήρους.
Οι καραμπινιέροι που είχαν σπεύσει στο σημείο ασφάλισαν πρώτα την περιοχή και, με τη βοήθεια των πυροσβεστών, έσπασαν με «κριάρι» την τζαμαρία της εισόδου για να ανοίξουν δίοδο προς το εσωτερικό της τράπεζας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Σε εκείνο το σημείο είχαν αρχίσει διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην απελευθέρωση των ομήρων.