Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
9 °C 72%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Washington Post: Έτσι όπως το πάνε οι ΗΠΑ, στο τέλος θα τους μείνει μόνο το Ισραήλ
Ημερομηνία: 2/6/2026, 23:44 - Εμφανίσεις: 17



Είναι ευτύχημα που οι ΗΠΑ διατηρούν τόσο στενή σχέση με το Ισραήλ, καθώς όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ίσως τελικά αυτό να είναι ο μοναδικός σύμμαχος που θα τους έχει απομείνει.

Δεν πρόκειται για εκτίμηση κάποιας κινεζικής ή ρωσικής έκθεσης, αλλά για αποτίμηση της αμερικανικής Washington Post.

Με ένα έντονα επικριτικό άρθρο προς την αμερικανική κυβέρνηση του, η εφημερίδα υπογραμμίζει τη ζημιά που προκαλεί η «διπλωματία της κατεδάφισης» όπως την τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να κάνει στις αμερικανικές συμμαχίες ό,τι έχει ήδη κάνει και στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου» τονίζει, υπονοώντας την κατεδάφιση του ιστορικού τμήματος της προεδρικής κατοικίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στήριξαν τη μεταπολεμική ισχύ τους σε ένα δίκτυο συμμαχιών -σήμερα 51 χώρες δεσμεύονται μαζί τους με συνθήκες- κινδυνεύουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα, από την Ευρώπη, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ευρώπη Όσον αφορά την Ευρώπη, το άρθρο της Washington Post εκτιμά ότι ο Τραμπ προκάλεσε πιθανώς ανεπανόρθωτη ζημιά στη διατλαντική συμμαχία όταν απείλησε να προσαρτήσει τη Γροιλανδία.

Ενέτεινε τις επιθέσεις του εναντίον του ΝΑΤΟ επειδή, κατά τη γνώμη του, δεν έκανε αρκετά για να παρέχει υποστήριξη τον απερίσκεπτο πόλεμο που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Εστιάζει σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στις βάσεις τους, αγνοώντας όμως χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Βρετανία και η Γερμανία, οι οποίες παραμένουν βασικοί κόμβοι της αμερικανικής πολεμικής προσπάθειας.

Έχει μάλιστα απαιτήσει από τις χώρες του ΝΑΤΟ να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ, μια αποστολή που το ίδιο το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει τολμήσει να αναλάβει.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Έκτοτε, η κυ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
9 °C 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies