Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να σταματήσει τις επιθέσεις στον Λίβανο – Υπήρξε συντονισμός με τις ΗΠΑ Ημερομηνία:
Σήμερα 20/6/2026, 20:00 - Εμφανίσεις: 17
Λίγες ώρες από τότε που το Ιράν ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ, καταγγέλλοντας το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για παραβίαση της εκεχειρίας, ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έστειλε διαταγή στον στρατό να σταματήσει τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο.
Αλλά να απαντήσει, αν υπάρξει επίθεση.
Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι αν δεν τηρηθεί ο πρώτος όρος του Μνημονίου Κατανόησης, δηλαδή να σταματήσουν οι μάχες σε όλα τα μέτωπα, και στον Λίβανο, θα υπάρξουν και άλλα μέτρα εκτός από το κλείσιμο των Στενών.
Σύμφωνα με το δίκτυο τηλεόρασης Channel 12, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατζ, διέταξαν τον ισραηλινό στρατό να παύσει τα πυρά στο νότιο Λίβανο.
Αλλά να μην αποσυρθεί από τις κατεχόμενες περιοχές.
Το ρεπορτάζ τονίζει επίσης ότι η απόφαση του Ισραήλ ελήφθη σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Πάντως, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) είπαν ότι θα συνεχίσουν να «απομακρύνουν οποιαδήποτε απειλή».
Οι IDF δήλωσαν ότι «είναι προσηλωμένες στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σύμφωνα με τις οδηγίες του πολιτικού κλιμακίου και θα συνεχίσουν να ενεργούν για την εξάλειψη οποιασδήποτε απειλής για το Κράτος του Ισραήλ και τα στρατεύματα των IDF».
Η εντολή Νετανιάχου Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τονίζει ότι το Ισραήλ θα παραμείνει στο νότιο Λίβανο «για όσο χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα βόρεια σύνορά του».
Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση, ο Νετανιάχου «έστειλε διαταγή στον Ισραηλινό Στρατό να απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε επίθεση της Χεζμπολάχ και να δράσει για την άρση των απειλών κατά των δυνάμεών μας».document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Σε απάντηση στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε 300 τρομοκρατικούς στόχους και εξάλειψε περίπου 100 τρομοκράτες», τονίζει η δήλωση.googletag.cmd.push(fun...