ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.3°CΣχεδόν αίθριος30% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ποιοι θα πληρώσουν τον... λογαριασμό για τα ομόλογα

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 47

Πονοκέφαλος για τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες είναι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων το τελευταίο διάστημα, που αυξάνει το κόστος δανεισμού σε ολόκληρη την οικονομία και συντηρεί τον φόβο ότι το ακριβό κρατικό χρέος ήρθε για να μείνει.

Στο τελευταίο sell off κρατικών ομολόγων από επενδυτές αποτυπώνεται ένα πλέγμα παραγόντων όπως η υψηλή έκδοση κυβερνητικού χρέους, το σοκ στις τιμές του πετρελαίου που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να διατηρήσουν αυστηρότερη νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Οι υψηλότερες μακροπρόθεσμες αποδόσεις μετακυλίονται σε όλες τις κατηγορίες δανείων που σχετίζονται με τους καταναλωτές και το βάρος δεν θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα Οι αναλυτές, μάλιστα, προειδοποιούν ότι ενδέχεται να σηματοδοτεί κάτι παραπάνω από ένα ακόμα επεισόδιο μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων, με ευρύτερες συνέπειες στις οικονομίες.

Ο Robin Brooks, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Brookings, επισημαίνει:«Αυτή είναι η συνέχεια μιας μεσοπρόθεσμης τάσης που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Η Natalia Lojevsky, CEO στην CIFC Asset Management, βλέπει επίσης περιθώρια περαιτέρω αύξησης των αποδόσεων, καθώς η αυξημένη έκδοση χρέους συγκρούεται τώρα με τους ανανεωμένους κινδύνους πληθωρισμού.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η αύξηση των τόκων για τα υπουργεία Οικονομικών Οικονομολόγοι που μίλησαν στο CNBC έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα επίπεδα του κρατικού χρέους είναι ήδη αυξημένα σε μεγάλο μέρος του κόσμου, και η αναχρηματοδότηση του χρέους που λήγει με υψηλότερα επιτόκια θα αυξήσει σταδιακά το κόστος των τόκων και θα πιέσει τα δημόσια οικονομικά.

«Τα πιο ευάλωτα κράτη είναι αυτά που συνδυάζουν μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, υψηλά βάρη χρέους και εξάρτηση από εξωτερικά κεφάλαια.

Η Γαλλία ξεχωρίζει μεταξύ των αναπτυγμένων αγορών», δήλωσε ο Masahiko Loo, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην State Street Investment Man...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.3 °C · 30%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies