ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.6°CΣχεδόν αίθριος42% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν για τους θανάτους μεταναστών υπό κράτηση

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 46



Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να «λογοδοτήσει» μετά από τον θάνατο 23 μεταναστών υπό κράτηση από τις αρχές της χρονιάς στις ΗΠΑ.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ήταν υπό κράτηση από τις αρχές μετανάστευσης στις ΗΠΑ από (τον Ιούνιο), ανεβάζοντας το σύνολο σε 23 νεκρούς μόνο για το 2026.

Θα πρέπει να υπάρξει λογοδοσία για τους νεκρούς αυτούς», δήλωσε ο Φόλκερ Τουρκ, στην έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.Όπως τονίζει το
ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις αρχές Αυγούστου, η αμερικανική αστυνομία μετανάστευσης (ICE) ανακοίνωσε τον θάνατο ενός υπηκόου Σαλβαδόρ σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η ICE έχει γίνει το σύμβολο των καταχρήσεων αυτής της πολιτικής μαζικών απελάσεων που θεωρείται ιδιαίτερα βίαιη.

Ο Τουρκ εξεδήλωσε επίσης την ανησυχία του «για το γεγονός ότι τα σχέδια για εξοπλισμό των πρακτόρων μετανάστευσης με γάντια που προκαλούν ηλεκτροσόκ δημιουργούν τον κίνδυνο να αυξηθεί η βία που σχετίζεται με τέτοιες επεμβάσεις».

Πόσοι κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ έπειτα από την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο Όπως προκύπτει από στοιχεία των ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και Physicians for Human Rights, περίπου 50 άνθρωποι υπό κράτηση από την ICE έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διευρύνει τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να απελαθούν, στοχοθετώντας κυρίως αυτούς που ευνοήθηκαν από δικαστικές αποφάσεις που τους επέτρεψαν, υπό προηγούμενες κυβερνήσεις, να ζουν και να εργάζονται στις ΗΠΑ καθώς υπάρχει ο φόβος δίωξής τους στις χώρες προέλευσής τους.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, παρόλο που δεν θα μπορούσε να στείλει πίσω τους ανθρώπους αυτούς στις χώρες προέλευσής τους, τίποτα δεν της απαγορεύει να τους στείλει σε τρίτες χώρες.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου, οι ΗΠ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.6 °C · 42%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies