ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.6°CΣχεδόν αίθριος32% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Νεπάλ: Αυξήθηκε ο αριθμός των αγνοούμενων - Στους 1.357 έφτασαν οι νεκροί

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 45



Ο μακρύς κατάλογος των αγνοούμενων μετά τη φονική κατολίσθηση που κατεγράφη στις 26 Αυγούστου στο Νεπάλ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και πλέον φτάνει τους 5.326 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας αρμόδιας για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 1.357, με βάση την ανακοίνωση της υπηρεσίας.Στην Κίνα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Θιβέτ από την κατολίσθηση και την πλημμύρα, ενώ άλλοι 519 αγνοούνται.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ντάρμα Ραζ Ουπρέτι.

«Ελπίζουμε πάντα να βρούμε επιζώντες σε τουλάχιστον τρία (υδροηλεκτρικά) εργοτάξια και εντείνουμε τις προσπάθειές μας», συμπλήρωσε.

Δεκάδες διασώστες ερευνούν τις σήραγγες υδροηλεκτρικών σταθμών, κάποιοι από τους οποίους είναι σε λειτουργία και άλλοι υπό κατασκευή, που έχουν θαφτεί κάτω από λάσπη και συντρίμμια στο βόρειο άκρο του Νεπάλ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 100 άνθρωποι ενδέχεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Την Παρασκευή και το Σάββατο οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν σώους και αβλαβείς τρεις εργάτες: δύο Νεπαλέζους και έναν Κινέζο, όμως περισσότεροι από 900 εργάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Διαθέτουμε επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ψηλά σημεία και προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε και να τους απομακρύνουμε», επισήμανε ο Ντάρμα Ραζ Ουπρέτι.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν κινητοποιηθεί εδώ και 14 ημέρες και έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 14.000 διασώσεις.

Η πλημμύρα που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός παγετώνα και βράχων σε μια κορυφή του Νεπάλ σάρωσε την κοιλάδα του ποταμού Μποτεκόσι, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά της: δρόμους, γέφυρες και σπίτια.

Ο ΟΗΕ έχει καταμετρήσει 84.000 πληγέντες, με τις αρχές του Νεπάλ να δυσκολεύονται να φτάσουν τα πιο απομονωμένα χωριά.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ για την τύχη όλων όσοι παραμένουν απομο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.6 °C · 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies