ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.6°CΣχεδόν αίθριος63% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γαλλία: Ο Πάπας προειδοποιεί ότι ο ΟΗΕ κινδυνεύει να μετατραπεί σε «παρωδία»

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 41



Ο Πάπας Λέων δήλωσε την Παρασκευή ότι τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι πολυμερείς οργανισμοί βρίσκονται σε κρίση, προειδοποιώντας σε ομιλία του στην έδρα της UNESCO —του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση— στο Παρίσι, ότι ο διεθνής διάλογος κινδυνεύει να μετατραπεί σε «παρωδία».

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο, ενώ στη Νέα Υόρκη διεξαγόταν μια τεταμένη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταδίκασε επίσης τους παγκόσμιους ηγέτες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.«Αντί να σέβονται το νόμο, οι εξουσιαστές τον επικαλούνται όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και τον αγνοούν όταν τους περιορίζει, αντιμετωπίζοντας ακόμα και την ίδια τη δικαιοσύνη σαν να ήταν ένα εμπόρευμα που αγοράζεται και πωλείται», δήλωσε ο Ποντίφικος.

Ο ΟΗΕ και άλλοι πολυμερείς οργανισμοί «βιώνουν μια κρίση αποτελεσματικότητας», συμπλήρωσε.

«Ο διάλογος θεωρείται εμπόδιο στη δράση και όχι πόρος για την ειρήνη, μια παρωδία και όχι μια ευκαιρία να επιδιώξουμε μαζί το κοινό καλό».

Ο Λέων, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα του Πάπα τον Μάιο του 2025, προκάλεσε την οργή του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιο νωρίς φέτος, αφού επέκρινε τον πόλεμο στο Ιράν.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, αποτέλεσε θέατρο έντονων αντιπαραθέσεων.

Σε ομιλία του την Τρίτη, ο Τραμπ απείλησε να εξαφανίσει το Ιράν αν αυτό δεν συμφωνούσε στους όρους για τον τερματισμό του πολέμου.

Την Πέμπτη, δεκάδες εκπρόσωποι αποχώρησαν από την αίθουσα της συνέλευσης στη διάρκεια της ομιλίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το 2025 ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρούσαν από την UNESCO.

Ο Λέων είναι σε μια αστραπιαία επίσκεψη σε τρεις πόλεις της Γαλλίας, όπου επιδιώκει να αποκαταστήσει το κύρος της Εκκλησίας στη χώρα, μετά τα σκάνδαλα κακοποίησης που προκάλεσαν σοκ σε εθνικό επίπεδο.

Μήνυμα ειρήνη...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 16.6 °C · 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies