Σε αναμέτρηση πρωταθλήματος τρίτης κατηγορίας στο Εκουαδόρ, μεταξύ Ρίο Αγουάρικο και Σιουντάδ ντε Γοαντσάσα, προκλήθηκε σοκ. Φιλοξενούμενος ποδοσφαιριστής εκσφενδόνισε πέτρα προς τον βοηθό διαιτητή. Η πρώτη βολή δεν βρήκε στόχο. Η δεύτερη τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον τραυμάτισε. Μετά την επίθεση η αναμέτρηση σταμάτησε, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0.
Το περιστατικό έγινε το Σάββατο 17/10 και το υλικό διαδίδεται πλέον σε όλον τον κόσμο. Η Σιουντάδ ντε Γοαντσάσα έβγαλε τον ποδοσφαιριστή από την ομάδα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών, Λουίς Μουέντες, δήλωσε ότι ο παίκτης θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη, γιατί το συμβάν δεν μπορεί να μείνει χωρίς τιμωρία. Πρόσθεσε ότι εύχεται να τιμωρηθεί ο δράστης και να μη διεξαχθεί ποτέ ξανά ποδοσφαιρικός αγώνας σε αυτό το γήπεδο. Η Ένωση κατέθεσε καταγγελία ζητώντας κυρώσεις για τον παίκτη και την ομάδα και παράλληλα κινεί ποινική διαδικασία.
Ανάρτηση του We News (@wenewsec), με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2026, τοποθετεί το επεισόδιο στο Sucumbíos, στο παιχνίδι Río Aguarico FC με Ciudad de Yantzaza για τη Segunda Categoría, όπου διαιτητής δέχθηκε χτύπημα από πέτρα. Στο βίντεο της ανάρτησης παίκτης της Yantzaza μαζεύει πέτρα και, από τον πάγκο των αναπληρωματικών, τη ρίχνει και πετυχαίνει έναν από τους επόπτες γραμμών.
Κυκλοφορεί και πλάνο που διαρκεί ένα λεπτό. Εκεί φαίνεται ο παίκτης της Σιουντάδ ντε Γοαντσάσα, με κίτρινη φανέλα, να αστοχεί στην πέτρα που έριξε πρώτα κατά του βοηθού διαιτητή Λένιν Οχέδα. Έπειτα πήγε στον πάγκο των γηπεδούχων και τον πέτυχε με δεύτερη πέτρα, με συνέπεια να τραυματιστεί.
Την ώρα του επεισοδίου το παιχνίδι δεν είχε διακοπεί. Η μπάλα βρισκόταν στους φιλοξενούμενους και οι παίκτες δεν είχαν πάρει είδηση τι συνέβη. Ο βοηθός διαιτητή άγγιξε αμέσως το πρόσωπό του από τον πόνο και έπεσε στα γόνατα.
Ο λογαριασμός Radio Caravana (@Caravana750), σε ανάρτηση επίσης στις 20 Οκτωβρίου 2026, περιγράφει επίθεση σε επόπτη γραμμών στο ματς Río Aguarico FC και Ciudad de Yantzaza της Segunda Categoría. Πέτρα που ρίχτηκε από τον πάγκο των αναπληρωματικών τον πέτυχε και, μετά το χτύπημα, αποχώρησε από τον αγώνα με ασθενοφόρο.
Η Σιουντάδ ντε Γοαντσάσα γνωστοποίησε ότι ο παίκτης ταυτοποιήθηκε και δεν ανήκει πια στον σύλλογο. Στην ανακοίνωση, η Club Deportivo Ciudad de Yantzaza ζητά συγνώμη με ειλικρίνεια από τους φιλάθλους της, το ευρύ κοινό και τη διαιτητική ομάδα για το δυσάρεστο συμβάν του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ως οργανισμός καταδικάζει κάθε πράξη βίας, λεκτική ή σωματική, μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους. Υποστηρίζει ότι το ποδόσφαιρο οφείλει να μένει τόπος σεβασμού, συνύπαρξης και ευγενούς άμιλλας.
Αφού εντοπίστηκε ο υπαίτιος, ο σύλλογος αποφάσισε να τον απομακρύνει αμέσως, επειδή οι πράξεις του δεν αποτυπώνουν τις αξίες του οργανισμού. Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στην πειθαρχία και στον σεβασμό που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον αθλητισμό. Η διοίκηση έδωσε στον διαιτητή τη συνδρομή που χρειάστηκε, ώστε να του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα, και εύχεται σύντομη ανάρρωση. Εκφράζει βαθιά λύπη και απολογείται σε όλους τους εμπλεκόμενους. Σημειώνει ακόμη ότι η CDCCY θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε το ποδόσφαιρο να λειτουργεί ως πηγή ενότητας, υπερηφάνειας και σεβασμού για την πόλη.
Την ανακοίνωση δημοσίευσε ο λογαριασμός Club Ciudad de Yantzaza (@clubciudaddeyantzaza).

































