ΚΑΙΡΟΣ · LIVE17.3°CΚαταιγίδα82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πένια: Η πίεση στο Καραϊσκάκης δεν θυμίζει τίποτα από ένα Clasico

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Πένια: Η πίεση στο Καραϊσκάκης δεν θυμίζει τίποτα από ένα Clasico

Με αφορμή το σημερινό (25/10, 22:00) ισπανικό El Clásico, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Ινιάκι Πένια παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην «AS».

Ο Ισπανός γκολκίπερ των Πράσινων προχώρησε και σε σύγκριση με τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, εστιάζοντας στο φετινό, όπου αγωνίστηκε, παρότι η ομάδα του ηττήθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τι είπε ο Πένια στη συνέντευξη

Πώς είναι η ζωή του στην Αθήνα;

«Μέχρι σήμερα δεν έχω παράπονο. Κλίμα, φαγητό, άνθρωποι και ποιότητα ζωής θυμίζουν πόλη σαν τη Βαρκελώνη. Η γλώσσα, αντίθετα, είναι σαφώς πιο δύσκολη και προς το παρόν βασίζομαι στα αγγλικά. Η εμπειρία είναι πολύ θετική και στο αγωνιστικό κομμάτι τα πάμε καλά.»

Ποια είναι η σχέση του με τους φιλάθλους, της δικής του ομάδας και των αντιπάλων, έξω από το γήπεδο;

«Ο κόσμος εδώ έχει μεγάλο πάθος και όλα φτάνουν στα άκρα. Όταν τα πράγματα κυλούν καλά, η εικόνα είναι υπέροχη. Μόλις όμως στραβώσουν, η ένταση ανεβαίνει αμέσως στο κόκκινο. Δεν κυκλοφορώ συχνά, γιατί μένω σε προάστιο και η καθημερινότητά μου είναι δοσμένη στην οικογένεια: έχω έναν μικρό γιο και τον Ιανουάριο περιμένουμε ακόμη ένα παιδί. Την αντιπαλότητα την αισθάνεσαι σε κάθε βήμα, δεν έχω όμως συναντήσει προβλήματα στον δρόμο και ο κόσμος με αντιμετωπίζει με σεβασμό.»

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο;

«Έμοιαζε πολύ με όσα είχα γνωρίσει στην Τουρκία. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις μπροστά σου ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, μολονότι η κερκίδα ήταν εναντίον μας. Ηττηθήκαμε 1-0 από ένα μακρινό φάουλ και μια δεύτερη μπάλα, όμως επρόκειτο απλώς για ατυχία. Δεν δείξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρό μας, ενώ ως τώρα έχουμε κερδίσει όλα τα ματς μας εκτός από εκείνο. Έγινε, επιπλέον, και κάτι πολύ παράξενο.»

Τι ήταν αυτό;

«Πριν ξεκινήσει το ματς έριξα μια ματιά στις ενδεκάδες και απόρησα αρκετά όταν είδα ποιος θα διαιτητεύει. Ήταν ο Ερνάντεθ Ερνάντεθ. Ρώτησα και μου εξήγησαν ότι σε σημαντικά παιχνίδια με υψηλό διακύβευμα σφυρίζουν διαιτητές της UEFA, ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ή ένταση. Το εφαρμόζουν εδώ και κάποιο διάστημα, με σκοπό να προλαμβάνονται προβλήματα.»

Πιστεύει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να ισχύσει στην Ισπανία, σε αγώνα όπως εκείνος στο Καμπ Νόου;

«Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό προτού το δω ο ίδιος. Τώρα, όμως, πιστεύω πως ναι. Είναι διαιτητές εντελώς έξω από την επιρροή οποιασδήποτε ομάδας και το βρίσκω καλή πρωτοβουλία. Θα ήταν θετικό να αναλαμβάνουν ξένοι διαιτητές ένα Clasico. Είναι λογικό, γιατί έχουν συνηθίσει να διευθύνουν ευρωπαϊκά ματς υψηλού επιπέδου και έτσι αποτρέπεται κάθε υπόνοια. Παράλληλα, φεύγουν αμφιβολίες ή παρεξηγήσεις που μπορεί να έχει ο κόσμος γι’ αυτούς πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.»

Πώς βαραίνει έναν αντίπαλο τερματοφύλακα το να βρίσκεται απέναντί τους μέσα σε «χύτρα ταχύτητας», με καπνογόνα και ατμόσφαιρα που θυμίζει κόλαση;

«Την ώρα του αγώνα ξέρεις πού μπαίνεις και τι σε περιμένει. Επιδιώκεις καλύτερη προετοιμασία, για να μη χαθεί η συγκέντρωση σε τόσο τεταμένο κλίμα. Γίνεται προσπάθεια να κοπούν τα καπνογόνα, επειδή τα παιχνίδια διακόπτονταν πολύ συχνά, και όλοι συμφώνησαν σε κοινή γραμμή. Η δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζεται, μένει όμως και το πρόβλημα με τα λέιζερ.»

Το συνάντησε στο γήπεδο του Ολυμπιακού;

«Ναι. Για περισσότερα από εβδομήντα στα ενενήντα λεπτά βρισκόταν ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. Με σημάδευαν από την απέναντι άκρη του γηπέδου, προσπαθώντας να με βγάλουν από τη συγκέντρωσή μου. Χρειάστηκε προσπάθεια για να το αγνοήσω, γιατί είναι δύσκολο να σταματά το ματς ώσπου να εντοπιστεί ποιος το κάνει. Προσαρμόστηκα, αφού πρόκειται για πράγματα που δεν ελέγχω.»

Το πάθος και η αντιπαλότητα ενός ντέρμπι στην Αθήνα συγκρίνονται με εκείνα ενός Clasico;

«Σε μιντιακή κάλυψη και παγκόσμια απήχηση, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για το ίδιο. Θα μπορούσε, πάντως, να παραλληλιστεί με ένα παιχνίδι Μπέτις-Σεβίλλη. Επειδή οι ομάδες βρίσκονται στην ίδια πόλη, η ένταση μεγαλώνει και η ατμόσφαιρα αρχίζει να χτίζεται πολύ νωρίτερα. Ακόμη και στο ξενοδοχείο, φίλαθλοι του αντιπάλου ρίχνουν κροτίδες. Όσα έζησα στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν μοιάζουν με τίποτα από όσα βλέπει κανείς σε ένα Clasico, όταν μιλάμε για πίεση και ατμόσφαιρα. Είναι πολιτισμικό φαινόμενο και οφείλεις να προσαρμοστείς.»

Η έχθρα περνά και στο μπάσκετ;

«Χωρίς καμία αμφιβολία. Το εκλαμβάνουν προσωπικά. Ή ανήκεις στη μία πλευρά ή στην άλλη. Το διαπιστώνεις κάθε μέρα στον δρόμο. Όταν οδηγείς, πέφτεις πάνω σε γκράφιτι κατά της αντίπαλης ομάδας και οι οπαδοί το ζουν με τεράστιο πάθος.»

Έχει ζήσει από κοντά, έστω από τον πάγκο, και ένα Γαλατασαράι-Φενέρμπαχτσε. Πώς το τοποθετεί, σε ένταση, δίπλα στο Clasico και στο ελληνικό ντέρμπι;

«Αν μετρήσει κανείς την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος, η κατάταξη θα ήταν Τουρκία, Ελλάδα και Ισπανία, με αυτή τη σειρά. Αναφέρομαι σε αναμετρήσεις ύψιστης αντιπαλότητας, όπως το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό βίωσα. Όσα λέγονται για την τουρκική «κόλαση» είναι απολύτως αληθινά.»

Ο Ινιάκι Πένια έχει αγωνιστεί σε τρία Clasicos. Το πρώτο ήταν μια νίκη με 4-1 στο Super Cup της Σαουδικής Αραβίας, με τρία γκολ του Βινίσιους.

«Άνοιξαν το σκορ με δύο γκολ πολύ νωρίς και η κατάσταση μάς δυσκόλεψε πολύ. Ήταν δύσκολο να τη διαχειριστούμε, έπρεπε όμως να την αποδεχτούμε. Το αποτέλεσμα ήταν σκληρό. Ξέραμε ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Βινίσιους ή ο Μπέλινγχαμ μπορούσαν να μας βρουν στην πλάτη και εκείνη την ημέρα γευτήκαμε την πικρή όψη αυτών των δυνατών αγώνων.»

Η απουσία του Βινίσιους από το Καμπ Νόου θα ρίξει κάπως την ατμόσφαιρα στις εξέδρες;

«Δεν το πιστεύω. Ένα Clasico μένει πάντα το ίδιο, όποιοι κι αν αγωνίζονται. Δεν θα υπάρξει καμία διαφορά.»

Το δεύτερο Clasico ήταν ένα 0-4 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με εξαιρετική εμφάνιση από την πλευρά τους.

«Το αγωνιστικό μας μομέντουμ διέφερε αισθητά από το προηγούμενο παιχνίδι. Διανύαμε εξαιρετικά θετικό σερί. Βρισκόμασταν στην κορυφή της La Liga, είχαμε επικρατήσει άνετα της Μπάγερν Μονάχου με 4-1 στο Champions League και φτάσαμε στο «Μπερναμπέου» με άλλη ψυχολογία. Δείξαμε ποδόσφαιρο φανταστικού επιπέδου και πήραμε εκδίκηση για την ήττα στη Σαουδική Αραβία.»

Προτιμά εκείνον τον διασυρμό ή τη νίκη με 5-2 στο επόμενο Σούπερ Καπ;

«Ίσως το Super Cup, γιατί ένας τελικός είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου και παίζεται τίτλος. Νίκη που σε στέφει πρωταθλητή γιορτάζεται με μεγαλύτερη ένταση.»

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies